Helyi sport

2018.05.16. 13:11

MVLC: Azért küzdenek, hogy legyen még egy meccs

Miskolc - Az 5. helyért zajló csata második összecsapását szerdán Miskolcon rendezik.

Miskolc - Az 5. helyért zajló csata második összecsapását szerdán Miskolcon rendezik.

Zajlanak a helyosztók a férfi OB I-es vízilabda-bajnokságban, az 5. helyért a PannErgy-Miskolci VLC, illetve a BVSC Zugló gárdája küzd. A párharc az egyik fél két sikeréig tart, s miután a fővárosiak szombaton 9–8-ra nyertek saját otthonukban, 1–0-ra vezetnek. Vagyis: amennyiben újra ők diadalmaskodnának, akkor megkaparintanák a fentebb vázolt pozíciót, míg az MVLC a 6. helyen zárná a küzdelmeket. Miskolci győzelem esetén sor kerülne a harmadik meccsre, a hétvégén Budapesten.

Tüzérek hordágyon

A miskolciak május 12-én az idényben harmadszor veszítettek a BVSC-vel szemben, hogy a legutóbbi fiaskónak mi volt, lehetett az oka, arról dr. Sike József vezetőedző az alábbiakat mondta:

– A számok beszélnek – fogalmazott röviden a szakvezető, aki szerint az akarattal nincs probléma, de: – Olyan ez, mint amikor a háborúban mondjuk van nyolc tüzéred, de a felét hordágyon kell vinni. Nem biztos, hogy így nyerni tudsz. A húzóemberek közül többen egyszerre kerültek hullámvölgybe, nem arról van szó, hogy fizikailag vagy úszástudásban gyengébbek lennénk, egyszerűen nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat.

Megnéztük a múltkori statisztikát, amiben az látszódik, hogy Csoma a kapuban mindössze 25 százalékon teljesített (3/12), valamint mezőnyben egy kísérlete sem ment be Milicicnek (0/5), Haleknek (0/3), és Vadovicsnak (0/2) sem.

A szerdán 19.30-tól, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában kezdődő második felvonásról a vezetőedző így vélekedett:

– Ki kell lábalni ebből a helyzetből! – hangsúlyozta dr. Sike József. – Azt a játékunkat kell megtalálni, ami korábban jellemző volt ránk. Egy jó Miskolc tud nyerni a BVSC ellen, amely különösebb dolgot nem csinált: hozta a maga játékát, azt viszont biztosan. Függetleníteni kell magunkat mindentől, minden külső körülménytől, s azt gondolom, hogy ha mi férfiasan szállunk bele a mostani mérkőzésbe, akkor győzünk, és jöhet majd a harmadik meccs. A sport olyan, hogy pillanatok alatt minden megfordulhat, elég ha csak a Szolnok-Eger elődöntős párharcot veszem alapul…

Még meglehet

A trénert azzal is szembesítettük, hogy a tét azért nem kicsi, ugyanis az 5. helyezett még indulhat a nemzetközi porondon, az Európa Kupában, a hatodik azonban már nem…

– Valóban, a szezon előtt azt tűztük ki magunk elé, hogy védjük meg a tavaly megszerzett ötödik helyünket. Vagyis ha ez nem sikerülne, akkor azt egyértelműen csalódásként élnénk meg. De mi az előző nyáron azért álltunk össze, hogy közösen megvalósítsuk a tervünket. Ezt most még innen is meg lehet csinálni… – nyilatkozta dr. Sike József.

ÉM-MI


MVLC vs. BVSC: Egymás ellen, eddig

Felsőház 4. forduló (2018. mácius 11., Miskolc)

 • PannErgy-MVLC – BVSC-Zugló 11-12 (4-4, 3-3, 0-2, 4-3)
 • Felsőház 8. forduló (2018. április 21., Budapest)

 • BVSC-Zugló – PannErgy-MVLC 11-10 (2-2, 2-5, 4-1, 3-2)
 • Az 5. helyért, első mérkőzés (2018. május 12., Budapest)

 • BVSC-Zugló – PannErgy-Miskolci VLC 9-8 (2-1, 4-3, 0-2, 3-2)

 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában