Helyi sport

2018.03.05. 13:34

MVLC: A meccs, amely tükörsima volt

Miskolc - Szombaton Debrecenben játszott a PannErgy-MVLC férfi vízilabda csapata.

Miskolc - Szombaton Debrecenben játszott a PannErgy-MVLC férfi vízilabda csapata.

A hazaiak nagy csaták után az utolsó pillanatban kerültek be a négybe a csoportjukban, amivel kivívták a felsőházi (1-8. hely) tagságot, ami az ezt megelőző három szezonban nem sikerült nekik. Ezzel szemben a vendégek biztosan oldották meg ugyanezt a feladatot, másodszor, három OB I-es szezonjuk alatt. Az Európa Kupa elődöntőjében búcsúzott miskolciak számítottak a meccs esélyesének, bár két éve még a DVSE nyerte meg a két alakulat 9. helyért zajló párharcát. Az MVLC-ben a fehérorosz Kuzmenko ezúttal is hiányzott, ugyanis országa csapatával Eb-selejtező visszavágót játszott Máltán, sapkáját a fiatal Vismeg Zsombor kapta.

Négyes széria

A találkozón hamar kétgólos előnyre tettek szert a borsodiak, Halek és Vadovics talált be a debreceni kapuba (0-2). Macsi szépítését követően Bowen és Vadovics 1-4-re alakította az állást, Fejős 2-4-re, aztán Nagy Á. 2-5-re. A nyitó felvonásban még Borosnak és újra Nagy Á-nak is összejött a gólszerzés, így 3-6 volt az eredményjelzőn 8 percnyi küzdelem után. A második felvonásban, szűk két és fél percig felváltva kellett maguk mögé nyúlniuk a hálóőröknek: Nagy Á. már harmadszor volt eredményes (3-7), jött Macsi (4-7), Bowen ötméteresből (4-8), valamint Boros (5-8). Az addig is jobban koncentráló miskolciak ekkor még jobban ,,megfogták” a hajdúságiakat, csináltak egy 0-4-es gólszériát (Nagy Á., Misic, Bowen, Bowen), így ami addig is biztos volt, biztosan biztos lett, ugyan, a 6-12-es félidei állást Szőke alakította ki.

Az újabb büntetőt

A DVSE szakvezetője kapust cserélt, Kaszanyit dobta csatába, de őt is felavatták, sőt, sorozatot kapott a harmadik negyedben (Vadovics, Berta, Vadovics, 6-15). Obradovic és Durik csökkentette valamelyest a Debrecen hátrányát (8-15), majd Bowen és Szőke váltott találatot (9-16). Előbbi, a miskolciak amerikai légiósa az újabb büntetőt is értékesítette, arról, hogy ebben a menetben is hat MVLC-gól legyen, a csapatkapitány Misic gondoskodott (9-18).

A befejező játékrészben a tizenkilencedik, valamint a huszadik vendég ,,dugót” egyaránt Jakab jegyezte (9-20), először előnyből, aztán megúszás révén. dr. Sike József érzékelte a helyzetet, lehetőséget adott másik kapusának, Kósiknak, de ott volt a vízben Vismeg is. A 10-20 Fekete találatánál lett meg, de 5 másodperccel a befejezés előtt Sánta fórból állította be a végeredményt. Egy 31 gólt hozó összecsapáson egy ­pillanatig nem forgott veszélyben a ­PannErgy-MVLC győzelme.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Debreceni VSE – PannErgy-Miskolci VLC 10-21 (3-6, 3-6, 3-6, 1-3)

Debrecen, 300 néző. V.: Bene, Homonnai.

Debreceni VSE: Lévai – Durik (1), Vidovic (-), Macsi (2), Süveges (-), Szőke (2), Obradovic (1). Csere: Kaszanyi (k), Smitula (-), Dienes (-), Fejős (1), Somlai (-), Boros (2), Fekete (1). Vezetőedző: Komlósi Péter.

PannErgy-MVLC: Csoma – Nagy Á. (4), Bowen (6), Vadovics (4), Sánta (1), Milicic (-), Halek (1). Csere: Kósik (k), Hornyák (-), Berta (1), Jakab (2), Misic (2), Lukács D. (-), Vismeg (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/9, ill. 6/10

Gól/büntetőből: 0, ill. 2/2

Komlósi Péter: – Még nem dolgozta fel azt a csapat, hogy bekerült a felső házba. Itt keményebb munka kell ahhoz, hogy a ritmust felvegyük. Gratulálok a Miskolcnak.

dr. Sike József: – A gólkülönbség nem reális, ennyivel nem vagyunk jobbak, de ma koncentráltan és összeszedetten játszottunk. Ellenfelünkben még benne van az az eufória, hogy bejutott a legjobb nyolc közé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!