Helyi sport

2018.02.26. 11:09

PannErgy-Miskolci VLC: 7-7 után ugrott meg a Ferencváros

Miskolc - A középszakaszt ­fővárosi vendégjátékkal kezdte a miskolci pólócsapat.

Miskolc - A középszakaszt ­fővárosi vendégjátékkal kezdte a miskolci pólócsapat.

A hét végén elkezdődtek a középszakasz felsőházának küzdelmei az OB I-es férfi vízilabda-bajnokságban, az 1. forduló keretében az alapszakaszt a B-csoportban végigjátszó, és ott harmadik PannErgy-Miskolci VLC az A-csoport második helyén végzett Ferencvároshoz látogatott vasárnap délután.

A zöld-fehérek indítottak két góllal (Varga Dénes, Mitrovic), ekkor az első negyedből három perc ,,csengett le”. Az első miskolci találat a csapatkapitány Misic nevéhez fűződött, aki centerből lőtt a zöld-fehérek kapujába (2-1). Tizenegy másodperccel később Német ugyanezen posztról volt eredményes, majd Varga Dénes szerezte meg addigi második gólját (4-1). Emberelőnybe került a borsodi gárda, dr. Sike József időt kért, a visszaúszás után Misic 4-2-re módosította az állást. Nagy Á. hozta fel az MVLC-t (4-3), az 5-3-as részeredményt Mitrovic alakította ki.

Amikor a második felvonás elején Varga Dénes gólt lőtt (6-3), sokan úgy gondolhatták, innen már sima lesz az FTC-győzelem. Csakhogy: megrázta magát a miskolci csapat, Nagy Á. és Bowen is akcióból mattolta a hazai hálóőrt (6-5). Jól védekeztek a látogatók, aztán Vadovics egyenlített (6-6), hogy ne maradjon iksz a félidőig, arról Jaksic gondoskodott (7-6).

Gólváltás

A harmadik felvonásban, 76 másodperc után Halek megúszást követően 7-7-re módosított, viszont az ezt követő percekben a zöld-fehérek voltak jobbak. Sedlmayert nem tudták fogni a vendégek, a hazaiak pólósa sorban szerezte találatait, szám szerint hármat (10-7). Vadovics faragott a hátrányon, a 11-8-as részállást Varga Dénes állította be 1 mp-vel a negyed vége előtt.

Az utolsó játékrészben Varga Dániel nem hibázott fórban (12-8), majd Sánta és ­Vámos gólváltása következett (13-9). Berta tette kétszámjegyűvé a MVLC góljainak számát (13-10), a mérkőzés utolsó ­momentuma Jansik megúszásos ,,dugója’ volt (14-10). A miskolciaknál debütált az élvonalban a mindössze 14 esztendős Vismeg Zsombor, aki egy percnyi lehetőséget kapott dr. Sike Józseftől.

A két csapat szerdán újra találkozik: az Európa Kupa elődöntőjének ­miskolci visszavágóján, amelyet a zöld-fehérek a ­Budapesten szerzett ­négygólos ­előnyükkel ­várnak.

- MI -


Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC-PQS Waterpolo – PannErgy-Miskolci VLC 14-10 (5-3, 2-3, 4-2, 3-2)

Budapest, 300 néző. V.: Molnár, Székely.

Ferencvárosi TC-PQS Waterpolo: Vogel – Vámos (1), Nikic (-), Jaksic (1), Varga Dániel (1), Varga Dénes (4), Mitrovic (2). Csere: Német (1), Manhercz (-), Jansik (1), Sedlmayer (3). Vezetőedző: Varga Zsolt.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Nagy Á. (2), Hornyák (-), Bowen (1), Vadovics (2), Milicic (-), Halek (1). Csere: Misic (2), Lukács D. (-), Berta (1), Sánta (1), Jakab (-), Vismeg (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 4/11, ill. 2/7.

Gól/büntetőből: 0, ill. 0/1.

Varga Zsolt: – Jobban kezdtük ezt a mérkőzést, mint a szolnokit, de később többet hibáztunk védekezésben, amit a miskolciak kihasználtak. A bajnokság szempontjából fontos három pontot szereztünk, de a kapott gólok számát soknak tartom.

dr. Sike József: – A hat olimpiai bajnokkal felálló bombaerős Ferencváros ellen a vidéki csapat helytállt. Nagyon ritka az a vízilabdában, hogy valaki olyan fiatalon debütál az OB I-ben, hogy még nincs 15 éves. Ilyen volt ma Vismeg Zsombor. Számára ez az ajándék biztos ösztönzőleg hatott, mindezt 3-4 év múlva már meg fogja hálálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!