Helyi sport

2017.12.05. 12:38

MVLC: A Honvéd jó hajrájával lett 1-1 pont

Miskolc - Idegenben játszott bajnokit hétfőn este a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfi-vízilabdacsapata.

Miskolc - Idegenben játszott bajnokit hétfőn este a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfi-vízilabdacsapata.

Az eredeti kiíráshoz képest 12 nappal korábban került sor a Racionet Honvéd – PannErgy-Miskolci VLC találkozóra az élvonalbeli vízilabda-bajnokság B csoportjának 9. fordulója keretében. A módosítást mindkét klub pártolta, megfelelt a szombati, Volgográd elleni, idegenbeli Európa Kupa negyeddöntő visszavágóra készülő vendég miskolciaknak is. A mostani összecsapás két résztvevője az ősszel Miskolcon már találkozott egymással, akkor 11-6-ra nyertek a borsodiak, így a kérdés az volt, hogy sikerül-e ezúttal is a fővárosiak fölé kerekedniük.

Nagy Á. góljával

Balakirjev centergóljával indult a meccs (1-0), aztán emberelőnyben támadhatott a vendéggárda, de Halek nem élt a lehetőséggel. Bő két perc negyven másodperc után ismét a házigazdák kapuja előtt volt a labda és a csapatkapitány Misic egyenlített egy remek belső megmozdulást követően (1-1). Az első budapesti fórból Manhercz Á. szerzett vezetést (2-1), később Bowen lövését Simon blokkolta. A kapusok ekkor jó formát mutattak (Decker 67, Csoma 60 százalékon állt), 1:43 perccel az első negyed vége előtt Misic „csinált” kiállítást. Csapata időt kért, visszaérkezve a medencébe, azonban elszalasztotta a lehetőséget az MVLC. A hazaiak is rontottak ilyen szituációban, az utolsó öt másodpercben Szivós és Simon lövése sem talált célt.

Egy góllal

A második negyedből ötven másodperc telt el, mikor Vadovics mezőnyből jól célzott (2-2), aztán Halek puskázta el a következő emberelőnyt. Naná, hogy Balakirjev megbüntette a miskolciakat, aki ezzel már duplánál tartott (3-2). Szivós nem tudta növelni a csapata előnyét, a felvonás feléhez érve viszont Dőry egalizált (3-3). A hazai pólós, Balakirjev maradt jó formában, 6 az 5 elleni játékban is pontos volt (4-3). Újabb fórját végre úgy játszotta ki az MVLC, ahogyan kell, Vadovics alakította az állást 4-4-re. Két percen belül járt az óra, mikor Nagy Á. is megrázta magát, s ezzel először vezetett a meccsen a PannErgy (4-5). Aztán egy-két lehetőség még itt is, ott is kimaradt, így egy góllal jobban álltak a vendégek a találkozó felénél.

Értékesített büntető

Sánta támadó hibája, Kiss kivédett lövése vezette fel a harmadik felvonást, míg Bowen addigi negyedik kísérlete sem hozott találatot. A kapusok is beavatkoztak, aztán Vadovics adott kiváló asszisztot Milicicnek (4-6). Misic hozta a következő előnyt, Bowen megtörte rossz sorozatát (4-7). Gyárfás hamar visszaállította a kétgólos különbséget (5-7), aztán kimaradt az újabb miskolci fór. 6.11 percet követően Misicet nem tudta fogni szabályosan Simon, az ötméterest Vadovics lőtte be (5-8). A Honvéd előtt még volt alkalom a hátrány csökkentésére, de ez elmaradt a harmadik negyedben.

A befejező játékrésznek nyugodtabban mehetett neki az MVLC, és 53 másodperc után Milicic gólja félig már sikert ért (5-9). Balakirjev azért még (újra) „beköszönt” (6-9), de úgy nézett ki, hogy ez is kevés lesz csapatának. Viszont Vad L. akcióból megmutatta magát (7-9), felcsillant a remény a pályaválasztó számára. Mindez tovább fokozódott, amikor Szivós előnyben először volt aznap eredményes (8-9). Hajrázott a Honvéd, és egyenlített, Manhercz Á. ötméteresből volt eredményes (9-9). Izgalmakban bővelkedett az utolsó két perc húsz másodperc, vendég­időkérés után vendég­előny jött, csak 22 mp volt vissza, de gól már nem született.

Fordulatos meccsen egy-egy ponttal gyarapodtak a csapatok.


Jegyzőkönyv

 

Racionet Honvéd – PannErgy-Miskolci VLC

9-9 (2-1, 2-4, 1-3, 4-1)

Budapest, 200 néző. V.: Kun, Csanádi.

Racionet Honvéd: Decker A. – Gyárfás (1), Balakirjev (4), Szivós (1), Simon R. (-), Illés (-), Manhercz Á. (2). Csere: Simon A. (-), Kiss (-), Irmes (-), Vad L. (1), Hertzka (-). Vezetőedző: Vad Lajos.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Hornyák (-), Bowen (1), Vadovics (3), Sánta (-), Milicic (2), Halek (-). Csere: Kuzmenko (-), Berta (-), Misic (1), Dőry (1), Nagy Á. (1). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 4/8, ill. 2/9.

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/1.

Vad Lajos: – Nagy fegyverténynek tartom, hogy egy erős Miskolc ellen az utolsó percig nem adtuk fel a mérkőzést, amelyet a végén döntetlenre tudtunk menteni. Gratulálok a csapatnak.

Dr. Sike József: – Ezt, hogy többgólos előnyt nem tudunk megtartani, egy, már megnyert meccset nem hozunk le a Honvéd otthonában, már második alkalommal csináljuk meg. A mérkőzés előtt elfogadtam volna a döntetlent, de a játék képe alapján azt mondom, elveszítettünk két pontot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!