Helyi sport

2017.07.19. 15:18

A tér megtelt jó kedvvel, streetballal Miskolc belvárosában

Miskolc - A kosárlabda Európa-bajnokság népszerűsítése és a fiatalok szolgálata volt a cél.

Miskolc - A kosárlabda Európa-bajnokság népszerűsítése és a fiatalok szolgálata volt a cél.

Több mint egy tucat csapat nevezett be vasárnap a Lions Streetballra, amit az idén először a Városház téren rendeztek meg. A programot a miskolci önkormányzat, a Miskolci Egyetem, a MEAFC és a miskolci Lions Klub közösen szervezte. A B33 kosárlabdatorna a XIV. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság népszerűsítése jegyében szerveződött.

Néhány év után újra

– A cél az volt, hogy töltsük meg élettel a teret és csináljunk jó hangulatot – mondta dr. Hajdú László, a klub elnöke. Azt is megtudtuk, a Lions Klub 2003-ban szervezett először streetballversenyt, akkor még Miskolctapolcán tartották. Majd néhány éves kihagyás után tavaly már a belvárosban tarthatták meg a versenyt. Az idén pedig Miskolc szívében, a Városház téren.

Az elnök hangsúlyozta, a versenynek két célja van, egyrészt az Európa-bajnokság népszerűsítése, másrészt a Lions Klub egyik alapelve, a fiatalok szolgálata.

A vasárnapi versenyre ellátogatott az a 27 fiatal is, akik a klub csereprogramjának keretében most két hétig Miskolcon tartózkodnak.

Ragályi Levente már hat éve kosarazik a MEAFC-nál, és csapatával ő is nevezett vasárnap a streetballra.

„Itt azért mások a szabályok, mint a kosárnál, ráadásul félpályás, de szórakozásnak, gyakorlásnak kiváló. A Népkertbe, egyetemre is le szoktunk járni streetballozni” – mondta a 13 éves fiú. Azt is elárulta, azért választotta a kosarazást, mert magas növésű, így ez a sport illett hozzá.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában