Helyi sport

2017.04.01. 11:34

PannErgy-MVLC: Több variáció is van, de megtartanák az ötödiket

Miskolc - A felsőházi rájátszás utolsó fordulóját rendezik a hétvégén a póló OB I-ben.

Miskolc - A felsőházi rájátszás utolsó fordulóját rendezik a hétvégén a póló OB I-ben.

A hétvégén befejeződik a férfi élvonalbeli vízilabda-bajnokság második szakasza. A felsőház (1–8. hely) 8. fordulójában szombaton 18 órától idegenben, Szegeden játszik a PannErgy-MVLC gárdája, amely szerdán is „meccsezett”, méghozzá Szolnokon.

Lecsökkentett hibák

A miskolciak vezetőedzője, dr. Sike József úgy nyilatkozott a hétközi erőpróba után: úgy érzi, kijöttek a kútból, a hullámvölgyből, amelyet a múlt szombati, Vasas elleni hazai vereség jelentett.

– Arra alapozva mondtam mindezt, hogy a csapat teljesen összeszedetten pólózott Szolnokon – fogalmazott a szakmai munka irányítója. – Mindezt tettük egy olyan ellenfél ellen idegenben, amely teljesen egyértelműen jobb erőkből áll, mint a Vasas, a világ egyik legjobb klubja. Megvolt a koncentráció, leredukáltuk azokat a hibákat, amelyek a Vasassal szemben jellemzőek voltak. Tartottunk egy megbeszélést is szerda délelőtt, megnéztük a pár nappal korábbi összecsapást, átbeszéltük, hogy mit, hol rontottunk el. Ilyenkor többnyire a soros riválist szoktuk elemezni, de úgy ítéltem meg, hogy a Szolnokot nem kell megnézni, fontosabbnak tartottam a Vasas-mérkőzés alapos górcső alá vételét.

Bátran bevágta

Az MVLC oldaláról nézve a szolnoki csata azért is volt emlékezetes, mert debütált a 16 esztendős Vismeg Botond, aki a hajrában belőtt egy megítélt büntetőt is. A fiatal játékos a pólót Sárospatakon kezdte a Zempléni VK-ban 8 éves korában, és két éve – további fejlődése érdekében – került az MVLC-hez.

– Előzetesen terveztem, hogy játszatni fogom Botondot egy kis időre, bárhogyan is álljon az eredmény – árulta el dr. Sike József. – Az ötméteres elvégzésére vannak kijelölt emberek, de a csapatkapitányunk, Sasa Misic úgy döntött, végezze el azt Botond, lássuk, hogyan tud megbirkózni egy ilyen teherrel. Bátran odaállt, vagányan, és belőtte a labdát a hálóba a kapus, Kardos feje fölött. Biztos, hogy az ő pályafutásában ez egy meghatározó pont lesz, sosem fogja elfelejteni ezt a pillanatot, hogy mikor és kinek lőtte élete első OB I-es gólját. Még növésben van, 2-3 év múlva meghatározó játékosa lehet a klubnak.

Itthon megverték

Ezután az edzővel való beszélgetés témája a szegedi alapszakaszzáró összecsapás lett.

– Hogy mi a tét? – kérdezett vissza dr. Sike József. – Érdekes helyzet van, illetve alakult ki… A kérdés az, hogy hol zárjuk a bajnokság második részét, amire több variáció is létezik. Matematikailag három olyan forgatókönyv van, amely után megmarad az ötödik helyünk. Ugye mi Szegeden játszunk, az ugyancsak az alsó négyesben lévő Vasas pedig a BVSC-t fogadja. Nem mindegy, miként alakul a két meccs eredménye, hiszen lehetséges, hogy 6-0-val kezdhetnénk a párharcot a következő körben – amely az egyik gárda 7 pontjáig zajlik majd –, lehet, hogy 4-1-gyel, s az is elképzelhető, hogy csak 3-3-mal. Szóval meglátjuk… A Szegedet itthon jó játékkal megvertük, náluk csak százszázalékos teljesítménnyel lehetünk eredményesek.

Az mindenképpen jó hír a miskolciaknak, hogy a Szeged legjobb vízilabdázója, Manhercz Krisztián sérülés miatt minden bizonnyal nem ugrik medencébe.


A felsőház (1–8. hely) állása

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 21 20 – 1 103-39 60

2. ZF-Eger 21 19 1 1 87-58 58

3. A-Híd OSC Újbuda 21 15 2 4 65-63 47

4. FTC PQS Waterpolo 21 13 4 4 61-67 43

5. PannErgy-Miskolci VLC 21 10 3 8 66-89 33

6. MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 21 10 2 9 65-77 32

7. Contitech Szeged-Diapolo 21 7 6 8 66-89 27

8. VasasPlaket 21 8 1 12 57-88 25

A csapatok magukkal hozták az első körben elért eredményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!