Helyi sport

2017.01.14. 14:18

MVLC: A két út közül a könnyebbiken kellene menni

Miskolc - Szombaton Kaposvárott folytatódik az OB I-es bajnokság a PannErgy-MVLC számára.

Miskolc - Szombaton Kaposvárott folytatódik az OB I-es bajnokság a PannErgy-MVLC számára.

A 10. fordulót játsszák a csapatok a hétvégén a férfi első osztályú pólóbajnokságban: a B-csoportban jelenleg felsőházat érő, 3. helyen álló PannErgy-Miskolci VLC Kaposváron száll vízbe, mégpedig 16 órától. A borsodiak nem tétlenkedtek a téli szünetben, a két ünnep között is dolgoztak, aztán január 2-től újra. Január 4-től 7-ig a Horkai György által vezetett junior­válogatottal négy edzőmeccset vívtak, majd kiutaztak Nagyváradra, ahol az Európa Kupa 4 közé bekerült Digi Ora­deával küzdöttek két felkészülési mérkőzés keretében.

Szedmák és a prioritás

– A fiatalok motiváltak voltak ellenünk, számunkra nagyon jó volt ez a pár összecsapás arra, hogy visszajöjjünk a Csipkerózsika álmunkból, hogy felvegyük a fordulatszámot, a keménységet – húzta alá dr. Sike József, az MVLC vezetőedzője. – A Nagyvárad komoly erőt képvisel, többek között olimpia bajnok kapussal, úgyhogy ez a rövid kiruccanás is kiválóan szolgálta a felkészülésünket.

Megtudtuk: a miskolciak légiósai, a montenegrói Sasa Misic, az Egyesült Államok-beli Alex Bowen, illetve a szerb Milos Milisic egyaránt január 4-én érkeztek vissza a klubhoz.

Az MVLC már pénteken délután nekivágott a Miskolc–Kaposvár útnak, a somogyi megyeszékhelyen tartott még edzést dr. Sike József. A szakvezetőt arról is kérdeztük, van-e változás a keretben, pótolták-e valakivel a tavaly év végén elköszönt Kincses Attilát?

– Nem igazoltunk senkit sem – osztotta meg mindezt lapunkkal a tréner. – A változás annyi, hogy az a Szedmák Dávid, aki kettős játékengedéllyel Egerben is volt az OB I/B-ben és nálunk is, mostantól fogva nála az MVLC a prioritás. Kellemes színfoltja lehet a bajnokságnak, a testi adottságai rendben vannak, pályafutásának előmenetele attól függ, hogy a lábát kellőképpen meg tudja-e erősíteni.

Nem ülnek fel

A „Mi a tétje a kaposvári összecsapásnak?” kezdetű felvetésre dr. Sike József az alábbiakat nyilatkozta:

– A felsőházba kerülésünk szempontjából két út van előttünk – kezdte a vezetőedző. – Az egyik, hogy a sorsunkat a saját kezünkben tartjuk, megnyerjük ezt és a jövő heti meccset, amivel gyakorlatilag biztossá válik, válhat, hogy a legjobb nyolcban folytatjuk majd a bajnokságot. Mi ezt tűztük ki magunk elé. A másik verzió az, hogyha netán pontot vagy pontokat vesztünk ezen egy hét alatt, akkor a BVSC elleni csatánk lesz ki-ki meccs és akkor lehetnek még különböző számtanpéldák. Nekünk emiatt nem márciusban-áprilisban kell csúcsformában lenni, hanem most, ezért is alakítottuk így a programunkat. A Kaposvárnak 6 pontja van, elvileg a mumusaik vagyunk, hiszen nem kaptunk még ki tőlük, de olyan rangadókat buktak el egy góllal, amiket mások hoztak. A számoknak nem ülünk fel, kemény mérkőzésre készülünk, amelyen csak összeszedett, koncentrált játékkal győzhetünk.

ÉM-MI


Jó benyomást tett

Az MVLC keretéből egy pólós egész ősszel nem játszhatott bajnoki meccsen, ugyanis egy, a szezont megelőző kupamérkőzésen sérülést szenvedett, meg is kellett operálni.

– Szabó Roland már készen áll a folytatásra – mondta dr. Sike József, majd így fogalmazott a tréner: – A nagyváradi felkészülési találkozókon jó, kellemes benyomást tett rám, mondtam is neki, remélem, ez nem azért van, mert korábbi csapata az ellenfél, hanem azért, mert itt, velünk akar bizonyítani. Őszintén: amit csinált, azzal helyet követel magának a posztján. Mozgékony volt, lefordult, megfelelően védekezett, több hónapos kihagyást követően kifejezetten rendben vízilabdázott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában