Helyi sport

2016.02.23. 14:50

MVLC: Az eredményekre nincs panasz, de mentalitásban vannak még elvárások

Miskolc - A szakmai vezető úgy látja, most még talán korai lett volna a nyolcba kerülni.

Miskolc - A szakmai vezető úgy látja, most még talán korai lett volna a nyolcba kerülni.

Az elmúlt hét végén befejeződött az alapszakasz a férfi vízilabda OB I-ben, az újonc PannErgy-MVLC gárdája az A csoportban az 5. helyen zárta a pontvadászat első körét. A héten azonban már következik is a rájátszás: a csoportok 1–4. helyezettjei az 1–8., míg 5–8. helyezettjei a 9–16. helyért küzdenek tovább úgy, hogy minden csapat még nyolc (négyet otthon, négyet idegenben) mérkőzést vív a másik csoportból érkezett négy alakulattal. A borsodiak – a tervek szerint – szombaton, 17 órától a KSI-t látják vendégül a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Rutin és erősítés

Mennyire elégedett az eddigiekkel? – kérdeztük Bachner Andrást, a miskolciak szakmai vezetőjét.

– Amit ezen szakaszig terveztünk, elértük, eredményben, pontszámban maximálisan hozta az elvártakat a csapat – fogalmazott a szakember. – Amennyiben magát a játékot nézzük, akkor ezen a téren is ki lehet jelenteni, hogy volt több nagyon jó meccsünk és mindössze egy-két olyan, amely nem tartozik ebbe a kategóriába. Az igazi hab az volt a tortán, hogy szinte az alapszakasz végéig volt arra sanszunk, hogy a bajnokság második szakaszát az első nyolcban kezdjük. Most mondhatnám azt, hogy sajnálom, amiért nem sikerült, de be kell látnunk, ez most korai lett volna. Nem mintha nem mutattunk volna olyan jeleket, amelyek alapján azt lehetne gondolni, hogy nem álltuk volna meg a helyünket, de ahhoz, hogy stabil résztvevői legyünk ennek a mezőnynek szükséges további rutin és erősítés néhány poszton. Továbbá azt is hozzáfűzném, hogy mentalitásban vannak további elvárásaim a csapattal szemben, ami a profizmust illeti. Szólnom kell arról is: úgy érzem, a honi pólós társadalom teljes mértékben elfogadott bennünket, a különböző jelekből azt vesszük ki, innentől kezdve az elvárás felénk az, hogy ne maradjunk ezen a szinten, lépjünk előrébb. A városnak rengeteg vonzó adottsága van vízilabda szempontból, hiszen nem akármilyen az infrastruktúra, a fiatalok az egyetemen tanulhatnak és nem mellesleg a városvezetés is sportorientált.

Remélik, bizonyítanak

A PannErgy-MVLC szakmai irányítója kitért játékosokra is.

– A légiósaink a góllövésből kivették a részüket, de bevallom, egyiktől, másiktól játékminőségben kicsit többet vártam – árulta el Bachner András. – Remélem, reméljük dr. Sike József edzővel együtt, hogy a bajnokság még hátralévő részében ebben bizonyítani fognak. Egyik kapusunk, Valics Bence egy idő után sérülés miatt kiesett, ami azért nagy hátrány volt, nem lebecsülve Bendes Viktor képességeit, az elején bebizonyosodott, hogy két jó hálóőrrel sokkal stabilabbak vagyunk. A többi játékosunknak is voltak jobb vagy éppen gyengébb találkozói, a cél az, hogy a forma a továbbiakban kevésbé legyen ingadozó.

Bachner András szólt a folytatásról, arról, hogy mit remél.

– A szezonból még tíz vagy tizenegy találkozó van hátra függően attól, hogy a helyosztó el fog-e dőlni két meccs alatt – nyilatkozta a szakmai irányító. – Ahogy a tabella is mutatja a Debrecen áll előttünk, amely az OSC-t is megverte a másik csoportban… Mögöttünk két pontra a Szentes található, tehát a pozíciónkra ők lehetnek a legveszélyesebbek. Remélem a csapat az általam már ősszel is említett 9–12. helyen lesz a bajnokság lefújásakor, de ehhez a továbbiakban mindenki ellen tisztességesen, teljes odaadással kell majd küzdeni.

A miskolciak szakmai irányítója hozzátette, nagy reményeket fűz a január elején érkezett, ám a szabályok miatt az alapszakasz végéig be nem vethető Madaras Márkó játékához, akit univerzális, gólérzékeny pólósnak tart. Hír még az is az MVLC-nél, hogy Ronen Gros kikerült a keretből (ügyét házon belül rendezték, az okot Bachner András nem kívánta részletezni), Njegovan vállsérülés miatt pihent az utóbbi napokban, kezelés alatt áll, a már említett Valics térde egyelőre nem jó, nagy valószínűséggel a KSI ellen még nem ő áll majd a képzeletbeli gólvonal előtt.


Alapszakasz: az A csoport végeredménye

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 14 14 – – 202-85 42

2. ZF-Eger 14 12 – 2 190-98 36

3. ContiTech-Szeged Diapolo 14 8 – 6 144-138 24

4. BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 14 7 2 5 139-139 23

5. PannErgy-Miskolci VLC 14 5 1 8 125-167 16

6. Valdor Szentes 14 4 2 8 125-177 14

7. Kaposvári VK 14 2 1 11 87-141 7

8. EBP Tatabánya 14 1 – 13 107-174 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában