Helyi sport

2014.11.24. 10:32

MEAFC: Idegenbeli győzelem tripla-duplával

Drahos Gábor 46 pontot dobott a Szerencsnek a kosárlabda NB II megyei összecsapásán.

Drahos Gábor 46 pontot dobott a Szerencsnek a kosárlabda NB II megyei összecsapásán.

Elképesztő sebességgel kezdte a MEAFC a mérkőzést a saját pályáján mindig veszélyes Szerencs ellen. Leginkább Drahos Gábor volt elemében, aki az ötödik percre dobott pontjait tekintve elérte a mezszámát (4-15). Jó védekezésükből erőt merítve Tóth Gabi és Kiss Balázs további tripláival a negyed végére tovább növelték előnyüket az egyetemisták (7-31).

A rövid szünet után minden maradt a régiben, hiszen a MEAFC remek kiosztásokkal fűszerezett agresszív játéka továbbra is eredményességgel párosult, így a hazaiak, formás támadásaik ellenére sem tudtak közelebb lopózni a vendégekhez (19-54).

A harmadik negyedben a remekül kígyózó, 13 pontot berámoló Jakabbal együtt a házigazda is megtáltosodott, jelentősen csökkentve a különbséget (44-69).

Hogy a záró szakaszban se kelljen izgulni a szép számban megjelenő miskolci szurkolóknak, arról a MEAFC játékosai gondoskodtak. A stabil dupla-duplát (15 pont, 11 lepattanó) szállító Szojka négy közeli, és a nem mindennapi tripla-duplát (46 pont, 10 assziszt, 10 szerzett labda) elérő Drahos hetedik és nyolcadik távoli kosarával ismét helyreállt a rend, azaz – feledtetve az előző tíz perc részeredményét - ezt a játékrészt megnyerték. A fiatal Papp Gergely a vége felé még leosztott Radányinak egy „zsugát”, így a hórihorgas center kosara ismét egy győztes mérkőzés utolsó találatát jelentette a MEAFC számára (58-90).

Jegyzőkönyv

Szerencs – MEAFC 58-90 (7-31, 12-23, 25-15, 14-21)

Szerencs, Kulcsár Anita Sportcsarnok. Vezette: Gergely Csaba, Zalai Ákos.

Szerencs: Asszú (3), Jakab (27/3), Birk (6), Szárnya, Endrész (8). Csere: Koncz (10), Saláta (2), Marton P. (2) Marton, Kovács. Edző: Gulyás László.

MEAFC: Kiss (4/3), Drahos (46/24), Tóth G. (10/9), Szojka (15), Fazekas. Csere: Szepesi (5), Tóth T. (4), Radányi (4), Nádasi (2), Áron, Szabó, Papp. Edző: Bene Szilárd.


Gulyás László, vezetőedző: Gratulálok a MEAFC-nak. Komolyan felkészített, profi mentalitású játékot mutattak, míg mi ennek pont az ellenkezőjét. A harmadik negyedben kezdtük csak azt játszani, amit tudunk, de akkor már késő volt.

Bene Szilárd, vezetőedző: Sikerült a Hajdúhadház elleni jó formát átmentenünk erre a mérkőzésre is, hibátlanul működött a játékunk az első félidőben. A harmadik negyedben ritmust vesztettünk, de miután rendeztük a sorokat a védelmünkben, újra a mi akaratunk érvényesült. Értékes győzelmet szereztünk, mert ellenfelünk hazai pályán okozhat még nehézségeket a riválisainknak.


A MEAFC legközelebb pénteken, hazai környezetben fogadja a „B” csoportos játékosokkal átitatott Szolnok gárdáját. A találkozó 18:45-kor kezdődik az Egyetemi Körcsarnokban!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában