Helyi sport

2014.11.15. 11:26

Hengerelt a MEAFC a körcsarnokban

Miskolc - Ellentmondást nem tűrő, 53 pontos győzelmet arattak a miskolci egyetemisták a férfi kosárlabda NB II-ben.

Miskolc - Ellentmondást nem tűrő, 53 pontos győzelmet arattak a miskolci egyetemisták a férfi kosárlabda NB II-ben.

„ A villámléptű, az elnyűhetetlen, a tömör energia” – csak úgy repkedtek a MEAFC szpíkere, Hatvani Olivér rafinált jelzői a bevonulása során. Még a félidei bemutató meccsükre készülő, sokat látott serdülő játékosok is el-elmosolyodtak a nem mindennapi hangulatú, vidám konferáláson. A hatás sem maradt el, hiszen olyan jól kapták el a rajtot az egyetemisták, mint idén eddig sosem, öt perc elteltével 20-2 állt a táblán. A nyitány végéig ellenállhatatlanul támadott és védekezett a csapat, Szojka egymaga tíz egységgel és remek lepattanókkal támogatta a félelmetes tempót diktáló legénységet (38-8). A rövid szünet után folytatódott a már korábban megkezdett sorminta, Drahos és Kiss osztották bőkezűen a gólpasszokat, amiből a két Tóth szépen „hozott is a konyhára” (67-26).

A félidő is tartogatott meglepetést, nem is akármilyet! Serdülő „A” csapat örömjátéka előtt debütált az új program, a Calypso félpályás dobás. A három kisorsolt játékos közül Szabó Imre elsőre bedobta a felezővonalon túlról, bezsebelve a közönség ovációja mellett az étterem által felajánlott vacsorát is.

A folytatásban Fazekas mezőnyembereket idéző labdaszerzéseivel, Szojka és Szepesi pedig újabb gólokkal ragadtatták tapsra a hálás közönséget (97-45). Három sikeres leindítás után a 31. percben sikerült elérni a sokak által várt 100. pontot. Az ezzel együtt járó „tálca süteményt” – ahogy a szpíker fogalmazott – a legeredményesebb hazai játékos, Szojka Gabi érdemelte ki nem mindennapi ziccerével. Két perccel később Drahos sarokból eleresztett triplája már az addigi legnagyobb, kereken 61 pontos különbséget jelentette (106-45). Hogy tovább ne nőjön a csapatok közti távolság, arról a vendégek két alapembere gondoskodott. A Győrfi-Marosi duó az utolsó negyedben összesen 18 pontot szorgoskodott össze a végére picit lelassuló hazai játékosok ellen. Kiss Balázs 1,4 másodperccel a vége előtt még bedobta szokásos két büntetőjét, kialakítva a mikrofonból hallható, „pulzusnak is kiváló” 122/69-es végeredményt (122-69).

Helyén kezelve a tényt, tudván, hogy az ellenfélnél két húszpontos játékos is hiányzott, a mutatott lelkesedés mindenképp bizakodásra adhat okot a jövő heti, Szerencs elleni idegenbeli mérkőzés előtt!

Jegyzőkönyv

MEAFC – Hajdúhadházi KK 122-69

(38-8, 29-18, 30-19, 25-24)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: dr.Mészáros Balázs, Lónáth László

MEAFC: Kiss (21/3), Drahos (15/6), Tóth G. (14), Szojka (21), Fazekas (7). Csere: Szepesi (13/3), Tóth T. (11/3), Nádasi (9), Radányi (9), Áron (2). Edző: Bene Szilárd.

Hadházi Farkasok: Fedor (3/3), Balogh (4), Győri (10), Győrfi (26/3), Marosi (18). Csere: Földesi (4/3), Demeter (2), Shirian (2), Pécsi. Edző: Walke Károly.

Bene Szilárd: Ezt a mérkőzést sikerült már az első negyedben megnyernünk, ami annak volt köszönhető, hogy rendkívül fegyelmezetten játszottunk. Védekezésben kellő agresszivitást mutattunk, amiből sikerült szép és látványos támadásokat vezetni. Végig motiváltak tudtunk maradni és az utolsó negyedben már gyakorolni is tudtunk.


Következő mérkőzés:

2014.november 21., 17:45: Szerencs-MEAFC


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!