Kiállítás

2024.06.13. 19:30

Fazekas 60 Jubileumi Vizsgarajz Kiállítás: mitológiai lények és a képzelet világa a miskolci könyvtárban (fotók)

Hagyományaihoz híven a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti, valamit grafika és festészet tanszakos növendékeinek vizsgarajzaiból nyílt kiállítás a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban 2024. június 11-én. A kiállítást Cseke Gábor igazgató nyitotta meg, ezt követte a tanszak növendékeinek rövid műsora.

Fazekas 60 Jubileumi Vizsgarajz Kiállítás

A kiállításon a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és telephelyük, a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium 165 növendékének vizsgamunkáját tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotásokon megelevenedik a minket körülvevő természet és állatvilág, illetve a képzelet világa. A mitológiai lények mellett az egyéni fantáziavilág megjelenítése is szerepet kap a bemutatott munkákon keresztül. Változatos technikák jelennek meg: a hagyományos akvarell és grafitrajz, a pasztell, montázs, lavírozott tus mellett helyet kapnak a vegyes technikák és a térbeli hatású alkotások, makettek.

 

A kiállított műveket az érdeklődők 2024. június 21-ig tekinthetik meg a könyvtár nyitvatartási ideje alatt az első emeleti kiállítótérben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában