Emlékezés

2024.06.21. 17:49

Elhunyt Vadász Zsolt, ózdi születésű énekes, színművész

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én.

Boon.hu

Vadász Zsolt

A Budapesti Operettszínház mély megrendüléssel tudatja, hogy Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze gyors lefolyású betegség következtében, ma délután, 51 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fájdalmunkat szavakban kifejezni lehetetlen. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedik – írták Facebook-oldalukon.

Vadász Zsolt 1972. október 23-án született Ózdon. Pályájára először Gór Nagy Mária Szinitanodájában készült, majd a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában. 1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt. Itt népszerű operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000–2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott. 2001 óta pedig a Budapesti Operettszínház művésze. Operett- és musicalszerepeket egyaránt énekelt, leggyakrabban bonivánként találkozhatott vele a közönség. Első szerepe itt Tassilo gróf volt Kálmán Imre Marica grófnőjében. Rendszeresen vendégszerepelt vidéken és külföldi színházakban is. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést.

Felesége Lukács Anita operetténekes-színésznő, akivel együtt is rendszeresen színpadra álltak. Vendégszereplésin nem kerülte el a Miskolci Nemzeti Színházat sem. Játszott például a 2014-ben bemutatott A víg özvegyben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában