Kultúra

2023.06.08. 21:00

Három felvidéki alkotót látnak vendégül az Ünnepi Könyvhéten

A Felvidék Ház idei vendégei a Miskolci Ünnepi Könyvhéten, Kövesdi Károly költő, publicista, Oriskó Norbert író és Tóth László költő.

NHK

Fotó: Kozma István

A szerzők június 9-én dedikálnak, illetve beszélgetnek az olvasókkal 16 és 17 óra között a Felvidék Ház előtti standon, az Erzsébet téren, illetve eső esetén bent a házban várják az érdeklődőket. Kövesdi Károly író, publicistának egy évtizede nem jelent meg vers- vagy prózakötete, mert a lapszerkesztés, amely egész életét végigkíséri, valamint a napi publicisztika, rengeteg energiáját leköti. Jelenleg a Magyar7 című hetilap főmunkatársa. Idén jelenik meg új verskötete, Visszakapott szavak címmel. Oriskó Norbert író a természet vadvirága című könyvével érkezik. Ez volt az első Petőfi- bicentenáriumi kötet, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján jelent meg, Petőfi Sándor születésének – akkor még közelgő – 200. évfordulója alkalmából. Tóth László költő a Gondolat Kiadónál megjelent új verseskötetét mutatja be, amely Rossz idők címmel jelent meg, s amelyben a 2018-as Wittgenstein szóvivője…utáni öt évben írt verseit adja közre. Szó lesz a tavaly megjelent próza-és drámakötetéről is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában