Támogatás

2023.06.09. 10:30

Százmilliót kap a Zempléni Fesztivál

Az összefogás után megmenekült a három évtizede működő, rangos fesztivál.

BSZA

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter saját miniszteri keretéből biztosítja a bajba került fesztivál számára a forrást

Fotó: Teknős Miklós

Százmillió forintot kap a Zempléni Fesztivál idén a kormánytól. Mindezt dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő jelentette be azon a bodrogkeresztúri rendezvényen csütörtök este, amelyet a Tokaj-Hegyalja Egyetem szervezett a térségi szereplők számára. A honatya hozzátette: Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter saját miniszteri keretéből biztosítja a bajba került fesztivál számára a forrást. 

Néhány héttel ezelőtt lemondott a fesztivál igazgatója, Turjányi Miklós és egy ideig úgy volt, hogy nem is lesz idén az 1992 óta létező fesztivál. Mi több, a szervezők úgy gondolták, hogy ha idén nem lesz, akkor valószínűleg már máskor sem. Elsőként a térség egyik legjelentősebb mecénása, dr. Sándor József, a Fémalk Zrt. tulajdonosa nyújtott mentőövet a fesztiválnak, aki a korábbinál sokkal nagyobb támogatást ígért a szervezői csapatnak. Majd összefogtak a tokaj-hegyaljai és zempléni polgármesterek is, akik önkormányzataikkal egyeztetve ugyancsak a korábbinál több pénzt különítettek el arra, hogy megmeneküljön a rangos rendezvénysorozat, jelezve milyen sokat jelent számukra a fesztivál. 

Hollerung Gábor művészeti vezető, a Budafoki Dohnányi Zenekar vezetője el is kezdte a szervezést. Most pedig megérkezett a kormányzati támogatásról szóló hír is. A Zempléni Fesztivál Zemplén legrangosabb komolyzenei eseménye, amit augusztus közepén rendeznek meg minden évben. Számos turistát vonzanak programjaik és gyakran lépnek fel az általuk szervezett koncerteken világhírű művészek is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában