Verseny

2023.04.20. 16:26

Petőfit (is) szavaltak a MűHában

A költészet iránti figyelemfelkeltés mellett céljuk volt a helyi identitás erősítése.

PGY

Szavalóversenyen

Fotó: Ádám János

A Miskolci Kulturális Központ Nonproft Kft., a költészet napja alkalmából szavalóversenyt hirdetett. A verseny helyszíne a miskolci Művészetek Háza volt, amely immár második alkalommal volt otthona olyan költészet napi rendezvénynek, amely minden korosztályt megszólítva, szavalásra invitálja a műfaj kedvelőit.

A költészet iránti figyelemfelkeltés mellett céljuk volt a helyi identitás erősítése, így idén Fecske Csaba, Csorba Piroska, Málik Roland, Kupcsik Lidi és Kabai Lóránt, miskolci költők verseiből válogatott költemények hangzottak el kötelező versként. Petőfi Sándor születésének emlékéve kapcsán a szabadon választott versek az ő költeményei közül kerültek ki.

A szakmai zsűri tagjai voltak Duvalovszky Éva, drámapedagógus, Zemlényi Attila, költő, tanár, Bájer Máté, újságíró, slammer, valamint Majorné Bencze Tünde, Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője volt. A versenyt öt korcsoportban hirdették meg. A jelentkező közel ötven versenyző Miskolcról és vonzáskörzetéből érkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában