Könyvtárban

2023.04.22. 17:50

Az elmúlt év Szabó Lőrinc-díjasával beszélgetnek

A hagyományoknak megfelelően a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban (Miskolc, Mindszent tér 2.) idén is bemutatkozik az elmúlt esztendő Szabó Lőrinc-díjasa. Az érdeklődők Keresztury Tibor írót, szerkesztőt, irodalomtörténészt, irodalomkritikust ismerhetik meg.

Keresztury Tibor

Fotó: MW

Keresztury Tibor 1962-ben született Debrecenben, Miskolcon járt általános iskolába, majd a Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett, és ma is erősen kötődik városunkhoz. Húsz évig volt az Alföld irodalmi folyóirat szerkesztője, majd a Litera internetes irodalmi portál főszerkesztőjeként dolgozott. Több rangos elismerést tudhat magáénak: 2004-ben Déry Tibor-díjjal, 2005-ben Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, 2006-ban József Attila-díjjal, majd 2011-ben Alföld-díjjal tüntették ki. A tavaly Miskolctól kapott elismerés sokat jelent számára.  A szerző tavaly megjelent publicisztikai írásait tartalmazó Reményfutam című kötete is szóba kerül a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban április 26-án, szerdán 17 órakor kezdődő programon. Keresztury Tiborral  Leskovics Tamás kritikus beszélget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában