Bevezetés

2023.03.20. 16:00

Ízelítő a vietnámi kultúrából

Szeptember óta a Fényi Gyula-gimnáziumban szolgál PhamDinh Ngoc József jezsuita atya, aki három vietnámi vendég segítségével mutatta be szülőföldjét.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A vietnámi kultúrával ismerkedtek meg a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 5.-8. osztályos diákjai a napokban. Szeptember óta a gimnáziumban szolgál PhamDinh Ngoc József jezsuita atya, aki három vietnámi vendég segítségével mutatta be szülőföldjét. Vendégek voltak: Tran Si Nghi Ferenc, SDB atya, szalézi szerzetes és már 14 éve él Magyarországon, Kazincbarcikán a Szent Család plébánia vezetője, Đỗ Như Phương Hồng zenetanár, aki több évtizede él Budapesten, valamint Nguyễn Thùy Dương Andi, aki már Magyarországon született, és jelenleg egyetemista.

A hallgatóság a vietnámi konyha, személyes történetek, a budapesti vietnámi katolikus közösség, a magyar és vietnámi emberek közti hasonlóságok és különbözőségek bemutatásán keresztül kapott ízelítőt a távoli országról.

Rivasz-Tóth Kinga a gimnázium igazgatóhelyettesének kérdéseire a vendégek szemléletesen mutatták be mindazt a gazdagságot, ami vietnámi kultúrában található, és a hallgatóság azt is megsejthette, hogy milyen örömei és nehézségei lehetnek egy Vietnámból Magyarországra települt embernek. A bemutatót egy vietnámi apáca csodálatos éneke zárta.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában