A szó ereje

2023.03.25. 18:19

Gyógyító mesékkel állították meg az időt a bevásárlóközpontban

Mesedélutánt tartott a Vakonlátó Alapítvány szombaton a miskolci Szinvapark első emeletén a Mese-Világ mese szobában.

PN

Fotó: Bujdos Tibor

Gerlinde Ortner: Gyógyító mesék című könyvéből Pöttöm, Pufi, Pipaszár, illetve a Veronka összevisszaországban című írásokat hallhatták szombaton a gyerekek és szüleik a Mesevilág Meseszobában a Szinvaparkban. 

Az egyik mese egy rossz tulajdonságról, a rendetlenségről, a másik pedig olyan külső tulajdonságról - a testméretről - szólt, melyet az ember nem tud befolyásolni. Simon Judit, a Vakonlátó Alapítvány alapítója elmondta, már két éve foglalkoznak meséléssel, de élőszavas meséléssel csak egy éve.

„Manapság az élőszavas mese nagyon ritka a családokban, időhiány miatt, azt tapasztaljuk, pedig számtalan előnye van. Fejlődik a gyermek képzelőereje, problémamegoldó képessége, színesedik a fantáziája és gazdagodik a képzelete - mondta Simon Judit. - Az én időmben már voltak meselemezek, bakelit meselemezek és én nagyon sokat hallgattam meséket, úgy gondolom, hogy teljesen más egy olvasott mesét hallgatni, mint nézni. Egészen más olyankor a tempó is, lelassul olyankor a világ, biztonságot nyújtó és úgy gondoljuk, hogy mi szeretnénk a mai gyerekeknek továbbadni ezt" – emelte ki az alapító. 

A két mese között és a délután végén a gyerekek különböző játékos feladatokat kaptak és a helyesen válaszolók ajándékot kaptak, így a programról senki sem tért haza üres kézzel. A mesedélután áprilisban a magyar népmesék tematikával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában