Retro

2023.02.07. 17:30

Hamburgerhez nem passzol a cigányzene

Miről írt az Észak-Magyarország 30 éve? A megyei napilapban az volt a téma, hogy hiába intene a prímásnak a miskolci vendéglőben a kedves vendég.

ÉM

Pihenni kényszerült a hegedű

Fotó: Shutterstock

A világ és benne a vendéglátás változására fókuszált Filip Gabriella jegyzete az Észak-Magyarország 1993. február 6-i számában. 

Magyar napokat rendeztek Cipruson, és a szervezők miskolci prímást, id. Fátyol Józsefet kérték fel a vendégszereplésre. A jegyzetíró ezzel kapcsolatban hívta fel rá a figyelmet, hogy idehaza ugyancsak kuriózumnak számít a cigány zenés vacsora. 

„Nagy bajba lennénk, ha valaki ezért utazna Miskolcra. Elvihetnénk hamburgert enni, hot dogot, pizzát, makarónit. (Sőt azt beszélik, rövidesen lesz a városban újabb kínai étterem is.) Persze azért találhatnánk még igazi magyar konyhát. Lenne hol megkóstolni a paprikást, a gulyást, a túrós csuszát. De az lenne csak a mulatság csúcsa, ha a virtus kedvéért a vendég odaintené a prímást... És senki sem mozdulna. Az éttermek többségében gépzene szól, vagy egyetlen szál muzsikus „bazsevál” az elektromos orgonánál. Hiába, sokba kerül egy teljes zenekar alkalmazása!” – vázolta a helyzetet az írás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában