Vendégfellépés

2023.01.03. 12:00

Ifjú géniuszok, klasszikus zenekarok

A Művészetek Palotája Felfedezések sorozatának vendégei lesznek a miskolci muzsikusok.

ÉM

Anton Gerzenberg zongoraművész

A fővárosi Müpá-ban vendégszerepel a Miskolci Szimfonikus Zenekar január 22-én, vasárnap este fél 8-tól. Felcsendül Rachmaninov: II. (c-moll) zongoraversenye,  Liszt Ferenc: Prométheusz című szimfonikus költeménye, valamint  Dohnányi Ernő : fisz-moll szvitje. Az est karmestere Török Levente lesz.

A szólista Anton Gerzenberg zongoraművész lesz.  

Gerzenberg 1996-ban született Hamburgban. Tanulmányait szülővárosában, Bécsben és Kölnben végezte. a 2021-es zürichi 15. Nemzetközi Anda Géza Zongoraverseny 1. díjasa volt.  Ezen a megméretésen nyerte el a Müpa különdíját is. Török Levente 1993-ban, muzsikus családban látta meg a napvilágot. Felsőfokú tanulmányait a Bécsi Zeneművészeti Egyetem karmester és korrepetitor szakán végezte. Operadirigensként 2014 májusában, Mozart Don Giovannijával debütált a Schönbrunni Kastélyszínházban. 2015 és 2018 között a Regensburgi Színház vezénylő korrepetitora volt, 2018 ősze óta az Ulmi Színház első karmestere. 2019 áprilisában Kodály HáryJánosával mutatkozott be a Magyar Állami Operaházban. 2021 júniusában a valenciai Llíriában megnyerte az 1. Nemzetközi Karmesterversenyt, ezt követően a legnevesebb spanyol zenekarokhoz kapott meghívást.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők. A beszélgetés házigazdája Becze Szilvia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában