Hangverseny

2023.01.25. 11:01

Hárfaverseny a Miskolci Szimfonikusok koncertjén

Bábel Klára hárfaművész lesz a vendége a miskolci szimfonikusoknak, vezényel Kollár Imre.

ÉM

Bábel Klára

A Szimfonikus bérlet ötödik koncertjére várja a közönséget a Miskolci Szimfonikus Zenekar február 6-án, hétfőn este 7 órától a Művészetek Házába. Műsoron:  Glière: Hárfaverseny és Bruckner: IV. (Esz-dúr) szimfónia. Vezényel: Kollár Imre, a szólista Bábel klára hárfaművész lesz.

Vendégművészek 

Kollár Imre a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola karmesterképző szakán 1992-ben szerezte meg karmesteri diplomáját. 1989-ben, 20 évesen - minden idők eddigi legfiatalabb versenyzőjeként - elnyerte a Magyar Televízió VI. Nemzetközi Karmesterversenyének közönségdíját. Néhány évvel később az olaszországi Trevisoban a Nemzetközi Karmesterverseny első díját is neki ítélték. Állandó és sikeres szereplője a hazai hangversenyéletnek, vendégkarmesterként járt már Európa szinte minden országában, valamint fellépett az Egyesült Államok, Japán, Ausztrália, Kanada, Izrael, Egyiptom és Mexikó jelentős koncerttermeiben. Hangversenyein kitűnő szólistákkal dolgozott együtt, többek közt: Vadim Repin, Ránki Dezső, Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Szabadi Vilmos, Rost Andrea, Dimitris Sgouros, Perényi Miklós és Bogányi Gergely. A kilencvenes évek közepétől 12 éven át töltötte be a Debreceni Filharmonikus zeneigazgatói posztját. 

Bábel Klára magyar hárfaművész, korosztályának kimagasló tudású hárfása. A hárfa mellett magas szinten tanult zongorán is, iskoláit magyar és külföldi intézményekben végezte. Szólistaként és zenekari tagként részt vesz a hazai és nemzetközi zenei életben. Koncerteken, mesterkurzusokon, hárfaversenyeken szerepel. Jelenleg a Magyar Rádió Szimfonikusok tagja. Repertoárjában közel 100 mű szerepel, kortárs magyar szerzők hárfás műveit is játssza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában