Analog Balaton

2022.12.06. 17:01

Vigyázat, katarzis veszély!

Teltházas koncertek és elnyerték többek között Az év elektronikus zenei előadója díjat is.

Nem szokásom az olvasók befolyásolása személyes élményekkel, ám a pénteken a miskolci Helynekem színpadára lépő zenekar azon kevesek közé tartozik, akik tavalyi koncertjükkel többedmagammal katarzis közeli élménybe sodortak. A koncert hangzása, felépítettsége, a szövegek hangulata könnyen rabul ejtette a gyanútlan hallgatót. A fellépő Analog Balaton biográfiájuk szerint egy budapest bázisú, elektronikus zenei duó.

Zsuffa Aba és Vörös Ákos kettőse zenéjében a pop/rock dallamosságát ötvözi az elektronikus zene monotonitásával, szövegeik szétcsúszott hajnalok és másnap reggelek lenyomatai. A zenekar hat éves fennállása alatt már olyan fesztiválokon játszott, mint a  Sziget Fesztivál, Balaton Sound, Volt Fesztivál, Strand Fesztivál,Fishing On Orfű, a Bánkitó, a Campus, a Fekete Zaj vagy a Kolorádó, vendégként felléptek a Punnany Massif, az Elefánt, a Vad Fruttik és Zagar előtt is. Őket kérték fel a Bonobo, a Weval és a Bob Moses előzenekaraként is.  Bár a zenekar 2017 óta aktív, első lemezük csak 2021-ben jelent meg, közönségük azonban folyamatosan nőtt. Lent című debütáló albumokat közel teltház előtt mutatták be az Akvárium Klub Nagy Halljában, két egymást követő este is megtöltötték a Turbinát, ahogy az A38 Hajóra is hónapokkal korábban elkelt az összes jegy. A Lentet nemcsak a közönség szerette: a legtöbb hazai év végi listán a legjobb lemezek között szerepelt, a Petőfi Zenei Díjon pedig elnyerték Az év elektronikus zenei előadója díjat is. A Lent után egy évet sem kellett várni és megjelent a Csússz le című kislemez, amit egy teltházas Akvárium Nagyhallban tartott lemezbemutatóval és egy vidéki turnéval ünnepeltek. A kollaborációikból elég említeni Fodor Máriuszt (Superflake), Szendrői Csabát, Gege-t (6363)  A következő állomás pedig pénteken Miskolc, a vendég nem más, mint a Superflake.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában