Múltidézés

2022.11.23. 09:00

Film készült a legendás meccsről

A Fradi – Újhely találkozóról készült dokumentumfilmet november 25-én mutatják be a sárospataki moziban.

BSZA

A werkfotón Mucha Józseffel beszélgetnek a film készítői

Fotó: HT

Rendkívüli sportesemény színhelye volt a sátoraljaújhelyi Dohány-úti sportpálya 1972. február 27-én. A Sátoraljaújhelyi Spartacus egy fontos tétmérkőzésen, az akkori Magyar Népköztársaság Kupa nyolcaddöntőjében fogadta a mások mellett Albert Flóriánt, Kű Lajost, vagy Mucha Józsefet is foglalkoztató Ferencvárost

A helyi sporttörténelemben kiemelkedőnek számító eseményre sok ezren voltak kíváncsiak. 

Az ötvenedik évforduló alkalmából a Hegyalja Televízió dokumentumfilmet készített erről a mérkőzésről. Prokop Viktor a televízió főszerkesztője a film elkészítésének hátteréről szólva elmondta: a stáb egyik tagja, Gánóczi Gábor Fradi szurkoló, ráadásul amatőr sátoraljaújhelyi helytörténész is, aki sokat kutakodik elsősorban a múlt század fellelhető kordokumentumai között. Így bukkant rá az évfordulós mérkőzésre is. 

A főszerkesztő megjegyezte: bár a Ferencváros a térségben több barátságos mérkőzést játszott már az elmúlt évtizedekben, de ez olyan tétmeccs volt, amelyen az akkor nemzetközi szinten jegyzett játékosait is szerepeltette az FTC. 

A tévéstáb mindkét csapatból talált labdarúgókat, akik fél évszázad távlatából is fel tudták idézni a mérkőzés részleteit, körülményeit. Ezeket dokumentumokkal, újságcikkekkel kiegészítve készült el „A tétmeccs legendája: Ferencváros - Sátoraljaújhelyi Spartacus 1972” című film, amit november25-én délután öt órakor mutatnak be a sárospataki moziban. 

Ezen a tervek szerint részt vesz Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, valamint élőben is megosztja emlékeit a résztvevőkkel az egyik akkori sátoraljaújhelyi játékos, a filmben is szereplő Telenkó Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában