Ihletet kaptak és adtak

2022.11.24. 10:00

Az alkalomra készült művekből kiállítás nyílt

Lezárult a Miskolci Csodamalom Bábszínház által meghirdetett rajzpályázat. Az alkotásokból kiállítás nyílt a városháza aulájában, amely december 9-ig megtekinthető.

ÉM

Sokakat ihletett meg az Avas kilátó

Fotó: Ádám János

Megtartották a „Miskolci mesék” címmel néhány hete meghirdetett rajzpályázat díjátadóját. A bábszínház ugyanezzel a címmel színpadra vitt darabjához kapcsolódóan kellett emblematikus épületeket, helyszíneket ábrázolniuk a gyerekeknek. 

Az Avasi kilátó rendkívül népszerűnek bizonyult, sokan rajzolták vagy festették le, különböző technikákat alkalmazva. De akadt az alkotások között a Diósgyőri várat vagy a Miskolci Nemzeti Színházat bemutató produktum is. 

Az óvodások és kisiskolások alkotásait november 11-éig várta a bábszínház. 

A díjátadón valamennyi pályázó munkáját ajándékkal köszönte meg az intézmény. 

A Herman Ottó Múzeum, a Színészmúzeum és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár támogatásával létrejött megmérettetés dobogósai egyebek mellett a Pannon-tenger Múzeum kiállításaira is belépőt nyertek, illetve a borsodi megyeszékhelyről szóló írás hangoskönyvét is átvehették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában