Szupersztár-premier

2022.10.03. 14:50

Jézus, Júdás és Mária Magdolna kétszer

Világhírű rockopera bemutatójára készül a miskolci színház.

ÉM

Szabó Máté rendező

Fotó: Bujdos Tibor

Október 7-én, pénteken este 7 órakor mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház Andrew LLoyd Webber és Tim Rice rockoperját. A Jézus Krisztus Szupersztár Szabó Máté rendezésében kerül színpadra. Ő személyes vallomással ajánlja a nézők figyelmébe a művet a teátrum honlapján: hétévesen látta édesapjával a filmet. „A „2000+ évnyi homállyal fedett, mégis örökös érdeklődést kiváltó történetbe úgy vontak be, hogy egész más emberként tekintettem a világra hazafelé menet”.

A rockopera 1973-as filmváltozata tíz év késéssel jutott el a hazai mozikba. Az első magyarországi színházi bemutatót a szegedi Dóm téren élvezhette a közönség.

A napokban Béres Attila igazgató egy reggeli televíziós műsorban jelezte: mekkora jelentőségű, hogy a miskolci társulat képes kiállítani ezt a zenés színházi produkciót. Tegyük hozzá: többnyire kettős szereposztásban. Jézusként Szőcs Artur és Börcsök Olivér, Júdás szerepében Rózsa Krisztián és Polák Ferenc e.h., Mária Magdolna megtestesítőjeként Czvikker Lilla és Varga Andrea lép a színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában