Pénteken premier

2022.10.05. 19:00

A Jézus Krisztus Szupersztárt viszi színre a Miskolci Nemzeti

ÉM

Czvikker Lilla Mária Magdolna szerepében és Szõcs Artur, akit Jézus szerepében láthat a miskolci előadás közönsége

Fotó: Vajda János

Világhírű rockopera bemutatójára készül a Miskolci Nemzeti Színház. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Jézus Krisztus Szupersztár című műve pénteken este 7-kor, a nagyszínpadon kerül a közönség elé, Szabó Máté rendezésében. A címszerepben Szőcs Arturt, illetve  Börcsök Olivér látható, Júdás szerepében Rózsa Krisztián, illetve Polák Ferenc e.h. lép fel.

A Jézus Krisztus Szupersztárt szokás fordulatnak tekinteni a musicalek történetében, hiszen a szerzők bebizonyították: a rock eszközeivel is meg lehet szólaltatni az Újtestamentum történeteit.

Az ősbemutató 1971-ben volt New Yorkban, a Broadway történetének egyik legnagyobb sikerét hozva. Norman Jewison filmje vitte a világhírig a művet – az 1973-as amerikai bemutató után tíz évet kellett várni, hogy a Mokép Magyarországon is forgalmazza. A hazai színpadon az elsőbbség a szegedi előadásé: a Dóm téren 1986-ban mutatták be. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában