CineFest

2022.09.09. 18:28

Vastapssal ünnepelte Miskolc Molnár Piroskát

Ünnepélyes keretek között nyílt meg ma délután a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál.

Fotó: Bujdos Tibor

Molnár Piroska színművész kapta idén a fesztivál életműdíját. A Nemzet Színésze címmel is kitüntetett, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő a Cinefest nyitógáláján vette át a rangos elismerést.

- Minden díj és minden elismerés amit a munkájáért kap az ember, lélegzetelállító – mondta Molnár Piroska. Ezután a hír után nagyon sokáig nem kaptam levegőt. A megtiszteltetés súlya, a fesztivál nívója az embert elnémítja. Még azt is elfelejti, mennyire közeleg a vége felirat – tette hozzá nevetve. - Remélem, azért még lesz sok minden a vége főcím előtt… Nagyon köszönöm a közönség szeretetét, nagyon köszönöm, hogy ilyen jó szívvel vannak hozzám – mondta az életműdijas színész.

A gálával hivatalosan is elkezdődött a Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Jövő szombatig filmözönnel és hozzájuk kapcsolódó programokkal is várják a borsodi megyeszékhelyen a mozikedvelőket.

- Nagy öröm számunkra, hogy idén 6 magyar film is szerepel a premierek között, erről is beszélt Bíró Tibor, a fesztivál igazgatója, aki ismertette a filmes programot. - Rangra és ismertségre tett szert a fesztivál – hangsúlyozta Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki egyben Miskolc nevében is köszöntötte Molnár Piroskát, a fesztivál életműdíjasát.  A díjat Veres Pál polgármester és Bíró Tibor fesztiváligazgató adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában