Irány a Szinva terasz!

2022.09.23. 18:45

Diákok színesítik az őszt

Őszi kavalkád címmel tart összművészeti bemutatót szombaton a Balázs Győző Református Gimnázium.

HE

Mindig tetszést aratnak a Balázs Győző Református Gimnázium táncosai – képünk egy korábbi fellépésükön készült

Fotó: ÉM

Amilyen színes az ősz, olyan színes lesz a Balázs Győző Református Gimnázium Őszi Kavalkád elnevezésű szabadtéri, összművészeti programja. Az iskola diákjai mutatják meg tehetségüket szeptember 24-én szombaton a Szinva teraszon délután 3 és 6 óra között. A részletekről Marschalkó Edit, az intézmény tánctagozatának vezetője beszélt lapunknak.

Mint fogalmazott, szeretnének őszi, szabadtéri programot szervezni a városban, addig, amíg az időjárás engedi. Miskolcnak fantasztikus turisztikai értékei vannak, amelyek rengeteget fejlődtek az elmúlt években. Az iskola sokszínű programja szeretne hozzátenni ehhez, az embereket kicsalogatni a szabadba, megállítani őket néhány órára a Szinva teraszon.

Film, tánc, vers

– A gimnáziumban többféle művészeti képzés folyik. Így szombaton bemutatkoznak a fotós, grafikus és animációs diákjaink. Vizsgamunkáik, az úgynevezett show reel-jeik kivetítve láthatók majd egy nagy LED-falon. A színpadon pedig táncos diákjaink mutatkoznak be, a legkisebbektől a végzősökig. Néptánc, kortárs és színpadi táncos produkciók váltják majd egymást – sorolta a pedagógus.

Újdonsággal is készülnek. Tavaly jelent meg az iskola verseskötete Napraforgok címmel, melybe az általános és középiskolás diákok verseit gyűjtötték össze. Ebből olvasnak fel majd egy-egyet a kavalkádon, természetesen a filmek és a hangosabb, zenés-táncos produkciók közé tűzdelve.

Marschalkó Edit hozzátette: tavaly júniusban tartották az első kavalkádot a Szinva teraszon. A diákok akkor alig várták, hogy vége legyen a pandémiának, és megmutathassák tehetségüket a színpadon, nagyobb közönség előtt. Hiszen akkor nem volt se ballagás, se vizsgaelőadás, ami a táncosok számára szinte létszükséglet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában