Mementó

2022.08.16. 16:54

Megérkezett Miskolcra a „Makovecz-oszlop”

PGY

Fotó: Ádám János

Az oszlop-installáció avatásán beszédet mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere és dr. Tomka Gábor, a Nemzeti Múzeum főigazgatóhelyettese.

Az avatáshoz kapcsolódóan később a Magyar Tudományos Akadémia székházában a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány támogatásával bemutatják a „Makovecz Imre - Templomok” című kiállítását, melyet Rudolf Mihály Ybl-díjas építész nyitott meg. Ezt megelőzte egy előadással egybekötött kerekasztal-beszélgetés. A „vitanyitó előadás” címe Miskolci vizuális nevelési kísérletek, az előadója pedig Sáros László György Ybl-díjas építész. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői Bodonyi Csaba Széchenyi-díjas építész, Sáros László György DLA Ybl-díjas építész, Golda János Ybl-díjas építész, Szőke László Ybl-díjas építész. A vetítéssel egybekötött beszélgetésen Makovecz Imre pályatársai és tanítványai a saját élményeiken keresztül nyújtottak betekintést a mester életművébe, felelevenítve mindazt, amit tőle kaptak. 

A programsorozat befejezéseként, a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány, valamint a BAZ Megyei Építész Kamara támogatásával az Építész Kamara székházában első alkalommal mutatják be Makovecz Imre  - Közösségi épületek” című tematikus építőművészeti kiállítást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában