Fesztiválprogram

2022.08.03. 12:00

Három év után három naposan tér vissza a Perkupai Operafesztivál

Igen gazdag programmal készültek a szervezők.

HI

Rost Andrea operaénekes lesz a gála fő fellépője

Fotó: Karnok Csaba

Igazi tündérmeseként indult a Perkupai Operafesztivál története, amelynek megálmodója, szervezője, motorja Szegedi Csaba operaénekes, a település szülöttje. Rendszeresen adott koncertet a településen, majd hét éve gondolt egy nagyot. Úgy döntött: az egyszeri koncerteket nyári fesztivállá alakítja, hiszen a térségben nagy igény van az operára.

Szegedi Csaba operaénekes, a fesztivál ötletgazdája
Forrás: Ádám János

Az első egy napos rendezvény nagy siker volt, így követte a második, majd elkezdte a támogatói és az önkormányzat segítségével fejleszteni a rendezvényt, amely a negyedik alkalomra már két napos volt és megjelent a programban az irodalom, illetve a helyi termékek vására, valamint a gasztronómia is.

Szegedi Csaba pedig ismét nagyot álmodott, és az ötödik fesztivált már háromnaposra tervezte. Azonban az élet közbeszólt. Jött a covid járvány és 2020-ban a rendezvény elhalasztása mellett döntöttek. A 2021-es év sem volt sokkal szerencsésebb, a fesztivált ekkor sem tudták megrendezni, csupán egy gálát belőle. 

Idén azonban már semmi akadálya annak, hogy megtarthassák hétvégén az V. Perkupai Operafesztivált, amelynek igencsak gazdag a programkínálata.

Augusztus 5-én, 18 órától a református templomban Farkas Gábor zongoraművész szólóestjével nyit a fesztivál, közreműködik Szegedi Csaba. A koncert után szeretetvendégségre és közönségtalálkozóra várnak mindenkit a fesztiválközpont udvarán.

A fő nap a szombati lesz, amelyen 11 órakor startol a program a katolikus templomban egy operettcsokorral, amely először jelenik meg a fesztivál történetében. Előadja Bódi Barbara és Kurkó József, illetve Szekeres László zongorán. 12 órától megnyílik a gasztro- és kézművesudvar a Galyasági Ház udvarán. 14 órától pedig a művelődési házban visszatér a Kalász László Irodalmi Emlékóra, melyen Nemcsák Károly színművész mellett Szécsi Viktória énekművész és Vihula Mihajlo gitárművész működik közre.

A három évvel ezelőtti irodalmi emlékóra után Vihula Mihajlo gitárművész, Szegedi Csaba, Szécsi Viktória énekművész, Nemcsák Károly színművész
Forrás: Ádám János

17 órától tartják meg a hagyományos fesztiváli felvonulást és körmenetet. 19 órakor pedig kezdődik a református templomban az Operagála Rost Andreával. Közreműködik még Rab Gyula, Tóth Pál Mátyás, Szegedi Csaba, Tóth Sámuel Csaba és a Brasstones Rézfúvós Quintett. A napot most is közönségtalálkozó és szeretetvendégség zárja.

Vasárnap 10 órától fesztiválzáró ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak a református templomban. A program tehát igazán gazdag, érdemes kilátogatni a hétvégén Perkupára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában