Herman Ottó Múzeum

2022.06.25. 11:00

Minden tárlat megnyílik

Hajnalig lesznek nyitva ma a miskolci kiállítóhelyek a Múzeumok Éjszakáján.

ÉM

„Újragombolt hagyományok” tematikával kapcsolódik a Herman Ottó Múzeum a hazai kiállítóhelyek legizgalmasabb nyári eseményéhez, a Múzeumok Éjszakájához. Egy jegy áráért hat helyszínt lehet megtekinteni ma este 6 órától hajnali 2-ig, köztük a Győri kapuban az évek óta zárva tartó Lézerpont Látványtárat. A múzeumi éjszakán a család- és gyermekbarát események, koncertek és kiállítások mellett zenés gasztroélményeket is kínálnak. Lesz továbbá hangverseny a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével a 100 éve alapított Miskolci Művésztelep alkotóházért, míg a Szabó Lőrinc Könyvtár udvarán kortárs könnyűzenészek lépnek fel. 

A Múzeumok Éjszakája sorozat 20 évvel ezelőtt indult, s bár az utóbbi két év programjait teljességgel visszafogta a Covid-járvány, idén minden szempontból teljes lesz a kulturális kínálat a Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyein. 

Újra megnyitják 

Mint megtudtuk: egy estére újra megnyitják a város által a múzeum számára megvásárolt Lézerpont Látványtárat – új nevén Folk Complex néprajzi kincsestárat –, ahol még az eredeti megjelenítésében tekinthető meg a Barna György-féle néprajzi és kismesterségek gyűjtemény. Ez lesz erre az utolsó alkalom, mivel a múzeum munkatársai már dolgoznak a kiállítóhely átalakításán. A Miskolci Galériában „Művészetbarátok az Alkotóházért” címmel ad koncertet a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A hangversenyen megszólal egy muzeális értékű csembaló pontos másolata, amely hűen tükrözi a 18. század zenei világát, amelyet Vivaldi és Bach műveinek előadásával hoz el a jótékonysági koncertre az együttes.

(A borítóképen: A papszeri kiállítási épületért is zenélnek | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában