Múzeumok Éjszakája

2022.06.15. 12:55

Megnyílik, ami még zárva tart

Hajnalig lesznek nyitva jövő hét szombaton a miskolci kiállítóhelyek a Múzeumok Éjszakáján

Fotó: Ádám János

Újragombolt hagyományok tematikával kapcsolódik idén a Herman Ottó Múzeum a hazai kiállítóhelyek legizgalmasabb nyári eseményéhez, a Múzeumok Éjszakájához. Egy jegy áráért idén hat helyszínt lehet megtekinteni június 25-én, szombaton este 6 órától hajnalig 2-ig. Köztük a Győri kapuban az évek óta zárva tartó Lézerpont Látványtárat – új nevén Folk Complex néprajzi kincsestárat –, amely egykori, és most utoljára látható kiállításaival kapcsolódik be a rendezvény színes programjába. A három éve nem látogatható papszeri kiállítóhely hiányát pedig egy különleges aranykincseket bemutató tárlattal igyekeznek pótolni a Papszer 2. alatti közösségi térben - hangzott el az eseményről tartott sajtótájékoztatón, a Miskolci Galéria Rákóczi-házában.

A múzeumi éjszakán a család- és gyermekbarát események, koncertek és kiállítások mellett zenés gasztroélményeket is kínálnak. Lesz továbbá hangverseny a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével a 100 éve alapított miskolci művésztelep alkotóházért, míg a Szabó Lőrinc Könyvtár udvarán kortárs könnyűzenészek lépnek fel.

Részletes programot a Herman Ottó Múzeum honlapján közölnek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában