Nemzeti Színháztörténeti Vetélkedő

2022.06.22. 11:00

Két dobogós helyen a sárospatakiak

A három online fordulót követően június 10-én a Nemzeti Színházban rendezték meg a Nemzeti Színháztörténeti Vetélkedő döntőjét.

ÉM

A 28 induló csapatból a legjobb 6 versenyzett, köztük két sárospataki – adta hírül a nemzetiszinhaz.hu. A döntő kérdései igazodtak az internetes fordulók témájához és a Tamási Áron-emlékévhez – Tamási Áron és a Nemzeti Színház kapcsolata jelentős előadások, színészi alakítások és izgalmas háttértörténetek fényében.

A diákok hét feladatban mérték össze tudásukat és kreativitásukat Tóth Auguszta és Rubold Ödön, a Nemzeti Színház művészei, Huszár Orsolya művészettörténész, Pintér Szilvia ifjúsági programfelelős, színház-drámapedagógus, valamint a zsűrielnök A. Szabó Magda, a Tamási Áron-emlék­év projektvezetője előtt.

A színháztörténeti vetélkedőt végül a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjai – Dankó Dorina, Szabó Gréta Orsolya, Zsimala György, Deák Dóra, felkészítő tanáruk: Szabó Viktória – nyerték meg. A harmadik helyen pedig a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma – Fejér Abigél Erzsébet, Gecse Lilla, Szabó Lea, Viszlai Anna Rozália, felkészítő tanáruk: Csákiné Győri Beáta – végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában