Sajtótájékoztató

2022.05.11. 18:30

Mutatjuk, mivel készül a szezonra Miskolci Nemzeti Színház!

Tizennégy plusz egy új bemutatóval készül a következő szezonra a Miskolci Nemzeti, hangzott el a színház szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen a 2022-2023-as évad műsorát hirdették meg.

Kozma Attila, Szőcs Artur, Béres Attila és Rusznyák Gábor

Forrás: Bujdos Tibor

Tizennégy plusz egy új bemutatóval készül a következő szezonra a Miskolci Nemzeti, hangzott el a színház szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen a 2022–2023-as évad műsorát hirdették meg. Béres Attila igazgató egyebek között arról beszélt, a pandémia előtti 130 ezres nézőközönség visszaszerzése, megtartása a céljuk – az évad végéig közel 100 ezer nézőre számítanak.

A színház rendezőin kívül Mohácsi János és Ascher Tamás készül még új produkcióval a következő szezonban. Előbbi A falu rossza című népszínművet viszi színre, utóbbi a Gyévuska című zenés játékot.

Szabó Máté a Jézus Krisztus Szupersztárt és az Amphitryont rendezi. A plusz egy tőle a Figaró házassága, a Co-Opera-féle változat.

A Keszég László-rendezte előadások: A miniszter félrelép, illetve A színházcsináló.

Rusznyák Gábor jegyzi a Hoffmann meséi című operaelőadást, illetve a „K” ügy címmel születő művet.

Szőcs Artur munkája lesz A dada és az I. Erzsébet miskolci változata.

A Vízkereszt, vagy bánom is én, illetve a Micimackó Béres Attila rendezésében kerül a közönség elé.

A Miskolci Balett bemutatói: Hugo Viera koreográfiájában a Jobb későn, mint soha című táncelőadás, ehhez készít Kozma Attila második felvonást Vörös napló címmel. Az évad későbbi részében készül a Plasztik Bombasztik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában