Miskolci Szimfonikus Zenekar

2022.05.27. 15:30

Meghirdették az új koncertbérleteket (videóval)

Változatosság és állandóság, hagyományőrzés és kísérletezés. Ezt kínálja a következő zenei évad.

ÉM

Meghirdette jövő évadának bérleteit a Miskolci Szimfonikus Zenekar. 

– Az idei évad bérletstruktúráját a kényszer szülte, hisz a járványhelyzet miatt vontunk össze két bérletet. Azonban azt tapasztaltuk, hogy a közönség szerette ezt a műsor-összeállítást, így maradunk ennél a megoldásnál 2022/23-ban is – jelezte a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina az együttes bérlethirdető sajtótájékoztatóján. A következő évadban is sokszínű programmal várja tehát a közönségét a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Szimfonikus sorozatuk nyolc, a Yamaha-bérlet pedig három koncertet tartalmaz. Felkért vendég karmestereik között olyan kiválóságok dirigálnak, mint Vashegyi György, a Svájcból érkező Thomas Herzog, az évek óta visszatérő olasz Lorenzo Castriota, Kollár Imre, Szabó Sipos Máté, az ifjabb generációkat képviselő Dubóczky Gergely, Török Levente, Toshifumi Kanai és Tóth Sámuel. 

Művészetileg stabil 

– Ötödik évadomat kezdem Miskolcon, és büszke vagyok erre a kiváló zenekarra, amely 2023-ban ünnepli 60 éves jubileumát. Az együttes működése művészetileg stabil, a nagy klasszikusok mellett hangsúlyt fektetünk a kortárs zene bemutatására, így a május 30-ai koncertünkön Vajda János Mária-énekek című művét hallhatja a közönség. Ősszel a Pesti Vigadóban szereplünk, ahol Balassa Sándor és Soproni József alkotásait tűzzük műsorra – hívta fel a figyelmet az együttes művészeti vezetője, Antal Mátyás.

(A borítóképen: Antal Mátyás és Szászné Pónuzs Krisztina | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában