Gimnáziumi kiállítás

2022.05.27. 15:00

Létfontosságú tárlat nem létfontosságú alkotásokból (videóval)

A Földes-gimnázium tizenhárom pedagógusának szépművészeti munkájából látható tárlat a tanév végéig.

UA

Különleges kiállítás nyílt meg szerdán délelőtt a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban. A kiállítást a gimnáziumban dolgozó tizenhárom tanár alkotásaiból rendezték meg. A tárlat mottója Mérő Lászlótól származik miszerint: „Létfontosságú, hogy időnként olyan dolgot csináljunk, ami nem létfontosságú.” 

– Az ötlet onnan jött, hogy láttam az egyik pedagógus munkáját – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet, a gimnázium igazgatóhelyettese és a kiállítás szervezője, ötletgazdája, aki azt is elmondta, hogy egyre több kollégájáról derült ki, hogy igényes munkákat készít a szabadidejében. – Azt gondoltam, éppen itt az ideje, hogy legyen egy ilyen kiállítás, amelynek két célja van: inspiráljuk a gyerekeket, másrészt, hogy lehetőséget adjunk a pedagógusoknak is. 

A kiállításon természetfotók, festmények, futurisztikus rajzok, versek, gyöngyfűzött ékszerek, különleges játékok és még sok érdekesség látható, amelyeket szabad­idejükben alkottak „amatőrként” a Földes tanárai és munkatársai. A kiállítás nyilvános, a tanév végéig látogatható lesz a nagyközönség számára. 

Más nézőpontból 

– A célom az is volt ezzel a kiállítással, hogy a diákok pedagógusaink más arcát is megismerjék. Ha a kiállításon körbenézünk, láthatjuk, hogy többen reál szakosak, mégis nagyon igényes szépművészeti alkotásokat készítettek – mondta el az igazgatóhelyettes, aki arra is rámutatott, hogy összességében az mondható el, hogy az intézményben dolgozó pedagógusok nagyon tehetségesek, és nem voltak restek ezt megmutatni a nagyközönség számára. Az igazgatóhelyettes arra is kitért, hogy a kiállítást a Földes tanulóinak gyermeknapi meglepetésnek szánták. 

– Nagyon érdekes, hogy a tanításon kívül, más dolgokkal is foglalkoznak a tanáraim – nyilatkozta Gömze Dalma, a gimnázium egyik tanulója, aki azt is elmondta, hogy véleménye szerint így jobban megmutatják az alkotók a személyiségüket, és ezáltal sokkal közelebbinek érzik egymáshoz magukat a tanárok és diákok egyaránt. 

– Én babákat készítek, és azok egy részét hoztam el erre a kiállításra – mondta Topscher Andrea, az egyik alkotó pedagógus. – Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a munkáimmal kapcsolatban, amely rám is jó hatással van.

(A borítóképen: Diákok tanáraik alkotásai előtt | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában