Encs

2022.05.31. 21:00

Immár egész évben rendezhetnek tárlatot

Borsos István emlékkiállításával nyitották meg a felújított encsi galériát.

HE

Forrás: Olvasónktól

Önkormányzati forrásból újult meg a Városi Galéria belső tere Encsen. A Városgazda Nonprofit Közhasznú Kft. által elvégzett munka eredményeként megújult az előtér, a mosdók, az iroda és a kiállítóterem, melyet klimatizáltak is. Megtörtént a fűtés korszerűsítése, így egész évben lehetőség lesz kiállításokat szervezni. A galéria és a nyilvános mosdók hétköznaponként 8 és 12 óra, valamint 13 és 16 óra között tartanak nyitva. 

Sokan vettek részt 

A megújult intézményt Borsos István emlékkiállításával avatták fel. A tárlaton Karsai Attila, az Encsi Váci Mihály Gimnázium igazgatója, önkormányzati képviselő mondott köszöntőbeszédet. Borsos István munkásságát Pazár Éva képzőművész méltatta. 

A megnyitóünnepségen az Encsi Váci Mihály Gimnázium tanulói adtak műsort. A rendezvényen sokan részt vettek, diákok, pályatársak, egykori barátok. A családot a művész felesége, lányai és unokái képviselték. 

A kiállítás június 15-éig tekinthető meg naponta reggel 8 órától délután 4 óráig. 

Borsos István szobrászművész, pedagógus 1935-ben született Püspökladányban. Az egyetemen matematika–fizika szakos diplomát szerzett, főiskolán pedig rajz és filozófia szakon végzett. Harminckét évig az Encsi Váci Mihály Gimnázium igazgatója volt. 1981-től a BAK Képzőművészeti Egyesület elnökeként tevékenykedett. 

Számos alkotása található meg közgyűjteményekben, látható köztereken.

(A borítóképen: Borsos István emlékkiállításának megnyitóján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában