Jótékonysági koncert

2022.05.17. 15:00

A kijevi gyermekkórház javára adnak koncertet

Jótékonysági koncertet ad a HoldEső zenekar és Vihula Mihajlo gitárművész, az előadáson a Fazekas Gyermekkar is közreműködik.

HM

Fotó: Shutterstock

Jótékonysági koncertet ad a HoldEső zenekar és Vihula Mihajlo gitárművész, az előadáson a Fazekas Gyermekkar is közreműködik. A fellépés június 1-én (szerdán) lesz délután 6 órakor a miskolci Művészetek Házában, a bevételt a kijevi gyermekkórház számára ajánlják fel. 

– Szeretnénk a Miskolcon tartózkodó ukrán gyermekeket és az édesanyákat ingyen meghívni az előadásra, sokan fogadták már el közülük a meghívást – mondta lapunknak az ukrán származású Vihula Mihajlo. 

Megtudtuk, Budapesten már szerveztek hasonló jótékonysági koncertet, amely hatalmas siker volt. 

Kérdeztük, hány ukrán menekült van jelenleg Miskolcon. A gitárművész szerint csak gyermek körülbelül száz lakik most a Károly hotelben – ott szállásolták el őket –, a felnőttek körülbelül 300-an lehetnek. 

– Nagy részük csak átutazóban van, mennek tovább az ország más részeibe, de újabb és újabb menekültek jönnek – mondta. Megjegyezte, jó érzés számára, hogy mennyire sokan segítenek nekik a városban. Programokat szerveznek számukra, mint legutóbb a DVTK, hotelek, civilek fogadják be őket. 

A június 1-i műsorra már javában készülnek. A HoldEső zenekar a Holdviola egyik utód­zenekara (korábban kettévált az országos hírű, népzenei ihletésű zenét játszó együttes), de továbbra is elhangzanak a régi slágerek, mint a Bánat utca vagy az Erdő, erdő.

(A borítókép illusztráció.)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában