Irodalmi sorozat

2022.04.12. 07:00

Könnytelen madonnák

Lőrincz P. Gabriella költő a miskolci vers­színház vendége.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Folytatódik az irodalmi sorozat Miskolcon. Április 12-én, délután fél 6-tól a Feledy-házban (Deák tér 3. szám) a kárpátaljai – három éve Magyarországon élő – költő, Lőrincz P. Gabriella a vendég. A közelmúltban megjelent Könnytelen madonnák című könyvét mutatják be, versszínház jelleggel. A moderátor a sorozat ötletgazdája és házigazdája, a Kégl Ildikó író, újságíró, közreműködik Ötvös Éva és Balázs István.

 

A program a Miskolciak az Avasért Alapítvány szervezésében várja az érdeklődőket. 

 

Kégl Ildikó egyébként a közelmúltban elemezte és méltatta egy irodalmi folyóirat felkérésére a Könnytelen madonnák című kötetet. Egyebek között azt írta róla: „118 oldalnyi szenvedéstörténet. Mégis, miképp a cím is utal rá, nőalakjai egytől egyig könnytelenek. Melankolikus, nyomasztó paradoxon ez, s egyben indikátor: jel(képe)zi, hogy kálváriájukba javarészt rezignáltan belenyugvó nőkkel fogunk találkozni a kötetben. 

 

Novellába és versbe ágyazott nyomorúságos asszonysorsok bontakoznak ki tehát előttünk a kárpátaljai szerző új munkájában. 

 

Túlnyomórészt egyszerű, alacsonyan iskolázott, képzetlen falusi lányok történetét beszéli el Lőrincz P. Gabriella, akik mindig rosszkor vannak rossz helyen, s még legszűkebb családjuk körében is mérhetetlen rideg környezetben, ordító szeretetlenségben élnek.”
 

(A borítóképen: Lőrincz P. Gabriella)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában