Megemlékezés

2022.04.11. 14:02

Költészet napi megemlékezés a Palotaszállónál

A Magyar Költészet Napját műsorral és koszorúzással ünnepelték Lillafüred ikonikus helyszíneinél.

Fotó:

Hétfőn délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervezésében a lillafüredi Palotaszálló előtti Óda-táblánál kezdődött a városi megemlékezés, majd a résztvevők az országosan is ismert és kedvelt turistalátványosságnál, az ország legnagyobb esésű vízesésénél megkoszorúzták József Attila szobrát. A Magyar Költészet Napja 1964-óta minden évben József Attila születésének évfordulóján kerül megrendezésre.

 

A járványos évek utáni első nagyobb szabású rendezvényen ünnepi beszédet mondott Varga Andrea Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere és Korpa Tamás költő.

Az ünnepi műsorban résztvevő előadók: Vihula Mihajlo gitárművész, zeneszerző, Polgár Sándor Bendegúz versmondó, a Földes Ferenc Gimnázium 11. C. osztályos tanulója, Pető Hanna Sára hegedű-előadó, a Fazekas utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulója, Ardó Napsugár fuvolás, a Fazekas utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 8. A. osztályos tanulója, valamint Sáry Veronika versmondó, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Diákotthon 9. A. osztályos diákja voltak. Énekeltek a Fazekas utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

 

A József Attila emléktáblát és szobrot megkoszorúzták:

 

Varga Andrea alpolgármester és Borkúti László képviselő, közművelődési és turisztikai tanácsnok, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója Varga Gábor és Csoma-Simon Mária igazgatóhelyettes, a Műút irodalmi folyóirat főszerkesztője Jenei László és Tellinger András szerkesztő, továbbá a Spanyolnátha irodalmi folyóirat és a Vidám Páva - Tompa Mihály Kultúrkertet és Alkotóházat képviselő Üveges Tamás költő, szerkesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában