Lélekcsengettyű

2022.04.19. 19:00

Hangját adja a versekhez a tiszalúci Lantos Tímea

A digitális technika segítségével találja meg a saját költeményei közönségét a fiatal tiszalúci alkotó.

Detzky Anna

Versvideóival és hangzó szavalataival került be a kultúra iránt érdeklődők köztudatába Lantos Tímea költő és előadó. Az alkotó hamarosan a Csarnok versek című, kortárs költők műveit tartalmazó hangoskönyv-antológia előadója lehet a Helma kiadónál. Továbbá Lélekcsengettyű címmel saját verseskötete jelenhet meg.

A legjobb előadók között

– Komolyabban tavaly óta foglalkozom szabadidőmben versek előadásával és digitális feldolgozásával, családom és telefonos értékesítői munkám mellett. Viszont saját költeményeimet már régóta publikálom a Montázsmagazinban, a Penna Magazinban, a Szikla Magazinban, az Élő Költők Társasága honlapján, valamint személyes YouTube-csatornát indítottam – sorolta Lantos Tímea. – Leginkább modern felfogású istenes verseket írok. A műveimmel szeretnék kapaszkodókat nyújtani másoknak. Korábban a Vers-esszenciák országos versíró pályázaton bekerültem a döntősök közé. A Montázsmagazin Számadás pályázatán pedig első lettem.

A tiszalúci költőnő hangját beválogatták a legjobb hangoskönyves előadók közé.

– Egy ismerősöm révén találtam rá a látássérülteket is segítő, hangoskönyvek kiadásával foglalkozó Helma kiadó Hangra fel! irodalmi pályázatára, ami akkorra már lezárult. Viszont versvideóimmal felkerestem Dvariecki Bálintot, a kiadó ügyvezetőjét. Felajánlotta, hogy bekapcsolódhatok a Csarnok versek című ingyenes hangoskönyv-antológia készítésébe mint előadó, tíz önkéntes versfelolvasó társaságában. Ebben harminckét kortárs szerző ötven verse szerepel majd, amelyek közül nyolc, a személyiségemhez legközelebb álló költemény előadását vállaltam. A kiadvány regisztráció után a helma.hu oldalról ingyenesen letölthető lesz. Később a saját verseimből is megjelenhet első önálló kötetem, a Lélekcsengettyű hangoskönyv és e-book formában – osztotta meg a költő.

(A borítóképen: Lantos Tímea. Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában