Zongoraest

2022.02.15. 11:00

Melegséget hoz a februári estébe Hsin-ni Liu koncertje

Felcsendül Beethoven csodálatos dallamai mellett Muszorgszkij örök életű darabja is.

ÉM

Forrás: Olvasónktól

A tajvani Tajpejben született Hsin-ni Liu ötéves korában kezdett zongorázni. Az évek óta Magyarországon élő – férje, Somogyi László ismert kerékpáros-menedzser révén miskolci kötődésű – zongoraművész tizenhat éves korában az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol felsőfokú zenei tanulmányait a clevelandi zeneakadémián végezte, majd diplomát szerzett a New York-i Juilliard School of Musicban és a Mannes School of Musicban is. 

 

Posztgraduális tanulmányait Dráfi Kálmán vezetésével folytatta a budapesti Zeneakadémián. Rendkívül sikeresen debütált a legendás Carnegie Hall Weill termében 2007-ben. 

 

Számos európai és amerikai fesztiválon, kiváló zenekarok szólistájaként, valamint saját szólóestjeivel kápráztatta el közönségét. 

 

Fellépett az Emilia-romagna-i Fesztiválon, a Bartók Operafesztiválon, az Egyesült Államokban, Tajvanban, Oroszországban, Izraelben és Lengyelországban. Kamarazenészként olyan neves művészekkel koncertezett, mint Joseph Genualdi hegedűművész, Dmitrij Jablonszkij csellista, Yuri Kim és Okszana Jablonszkaja zongoraművészek. 

 

A Naxos Records kiadásában két albumon közreműködött, egyiken az Orosz Filharmonikus Zenekarral, amely nemzetközileg is elismerő kritikát kapott és rendkívül szívélyes fogadtatásban részesült. 

 

Miskolcon 2022. február 17-én 19 órakor a Zenepalota Bartók termében találkozhat vele a közönség. A zongoraesten felcsendülnek Beethoven csodálatos dallamai és Muszorgszkij örök életű darabja, hogy melegséget hozzanak a februári estébe.

 

A program

 

Beethoven: C-dúr „Waldstein” szonáta No. 21, Op. 53. 

Beethoven: f-moll „Appassionata” szonáta No. 23, Op. 57. 

Beethoven: cisz-moll „Holdfény” szonáta No. 2 – I. tétel, Op. 27. 

Muszorgszkij: Egy kiállítás képei 

 

(A borítóképen: Hsin-ni Liu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában