Programajánló

2022.02.10. 12:30

A helység kalapácsa

Nem akármennyit kellett várni a Miskolci Balett új előadására: A helység kalapácsa premierjét egy éve tartották volna, de akkor a járványhelyzet nem tette lehetővé.

Fotó: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

Csütörtökön végre a közönség elé kerül a Petőfi Sándor komikus eposzából készült produkció. 

A rendező-koreográfus Kozma Attila. A bemutató előadás délután 5-kor kezdődik a Kamaraszínházban. 

Február 10., csütörtök 

 

16:00 – Sárospatak, Tokaj-Hegyalja Egyetem, Comenius Galéria. Update. Szabó Ottó grafikus- és festőművész kiállítása. Megnyitja: Kovács Ágnes művészettörténész. 

17:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház. Petőfi Sándor: A helység kalapácsa. Táncmim. Bemutató előadás. Koreográfus-rendező: Kozma Attila. 

17:00 – Művészetek Háza galériája, Miskolc. Csernobil dodzsem – Lukács Róbert festőművész kiállítása. Megnyitja: Lenkey-Tóth Péter festőművész. Megtekinthető: 2022. március 1-ig. 

 

Február 11., péntek 

 

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Aiszkhülosz – Euripidész – Szophoklész – Hofmannsthal: Elektra. Tragédia. Bemutató előadás. Rendezte: Szőcs Artur. 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. VálóTársas – pár­kapcsolat-gazdagító est humorral és rögtönzéssel. A ring egyik sarkában Pokorny Lia, a másikban Schmied Zoltán foglal helyet. Játékveze- tők: Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt párkapcsolati kommunikációs szakember. 

 

Február 12., szombat 

 

17:00 – Sárospatak, A Művelődés Háza és Könyvtára. János vitéz. A Déryné Program előadása. 

18:00 – Mezőkövesd, Közösségi Ház, Szent László tér 24. Marc Camoletti – Pongrácz Zsuzsa: Négy meztelen férfi. A Mezőkövesdi Színészeti Egyesület bemutatója. 

 

Február 13., vasárnap 

 

10:30 – Miskolci Szimfonikus Zenekar, zenekari székház, Malom. Ciróka babakoncert. Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta. 

Február 14., hétfő 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Pál Dénes Rád hangolva című Valentin-napi koncertje. 

 

Február 16., szerda 

 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. (S)ikertörténetek. Molnár Antal és Závada Pál beszélgetése. Moderátor: Kőrizs Imre. 

 

Február 19., szombat 

 

16:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Hókirálynő. Mesemusical. 

20:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Kiscsillag-koncert. 

 

Február 26., szombat 

 

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, nagyszínpad. Gogol: A revizor. Vígjáték. Bemutató előadás. Kamaraszínházi bemutatóbérlet. Az előadást Béres Attila rendezte. 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Alan Ayckbourn: Hogy szeret a másik. Vígjáték. Az előadás a Vaskakas Bábszínház Győr, az Orlai Produkciós Iroda, valamint a Füge együttműködésében jött létre. 

 

Február 28., hétfő 

 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. A Filharmónia Magyarország miskolci bérletének előadása. Fellép a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara. Vezényel: Vásáry Tamás. Műsoron Brahms: Német requiem. 

 

Ajánlónk a programot szolgáltatók tájékoztatása alapján készült. Felhívjuk a figyelmet, hogy a programkínálat az egészségügyi helyzettel összefüggésben is változhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában