Zenés, táncos program

2022.01.13. 15:27

Újévi koncert Mezőcsáton

Néhány különlegesnek ígérkező zenei csemege mellett Bécsi keringők, Strauss-polkák, olasz opera- és magyar operettrészletek csendülnek fel január 15-én, szombaton este 7 órától a Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

Pap Gyula

Zenés, táncos program

 

A néhány éve átadott, elegáns rendezvényhelyszínen Soós Gábor hegedűművész vezetésével az Anima Group újévi koncertje kínál kitűnő szórakozási, találkozási lehetőséget a dél-borsodi zenerajongóknak. A jeles kulturális eseményen vendégművészek is színesítik a programot: szólistaként Zamatócky Floriannát és Kriston Milánt, a Miskolci Nemzeti Színház művészeit láthatjuk-hallhatjuk az ütőssel kibővült vonósnégyes kíséretével. És ha már női- és férfi énekes, akkor természetesen nem maradhatnak el a közös  produkciók sem: a szervezők elmondása szerint annyi bizonyos, hogy Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből az "Emlékszel még" duett és Giuseppe Verdi La Traviata-jából a híres pezsgőária (Brindisi) elhangzik majd az est folyamán.

 

Juhász Tamás, a mezőcsáti születésű, kitűnő zongoraművész állandó szereplője a lassan hagyománnyá váló újévi koncerteknek, így lesz ez az idei évben is. A várakozások szerint nagy sikert aratnak a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes versenytáncosai, akik az ilyenkor szinte kötelező Kék Duna keringő mellett egy új koreográfiával bűvölik el az ünneplő közönséget. Az est konferansziéja Szabó Marcell, aki zenetörténeti érdekességekkel, humoros történetekkel szórakoztatja a nagyérdeműt, hozzájárulva a sikerhez.

 

Az ünnepi koncert előtt újévi köszöntőt mond Siposné Horváth Anita, Mezőcsát város polgármestere, a koncertet követően pedig pezsgős koccintásra invitálnak minden közéleti személyiséget, részvevőt és a közönséget a szervező Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai.

 

A mezőcsáti újévi koncert a hatályos szabályozásoknak megfelelően védettségi igazolvány nélkül, előre váltott jeggyel látogatható, de kérik a maszk viselését.

 

(A borítóképen: A tavalyi koncert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában