Programajánló

2022.01.20. 16:00

Szűcs Gabi koncert, színházi bemutató, Vince-napi szőlő- és borszentelés - Januári programok napról napra

Böngésszen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei programajánlataink között!

Fotó: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

Január 20., csütörtök

 

19:00 – Bodrogkeresztúr, Henye Borbár. Piano Songs. A Fonogram és eMeRTon-díjas  Szűcs Gabi énekes műsora.

 

Január 21., péntek

 

11:00 – II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Ötven év, ötven kép. A magyar kultúra napja tiszteletére és a könyvtár alapításának hetvenedik, a központi épület átadásának fél évszázados évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitója. Az emlékév tervezett programját ismerteti: Varga Gábor könyvtárigazgató. A kiállítást megnyitja: Fehér Miklós, a Könyvtári Intézet igazgatója.

 

11:00 – Miskolci Galéria – Rákóczi-ház. FETA – Felvételi tájékoztató nap. Két, művészeti képzésben érdekelt intézmény mutatkozik be, a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem és az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

 

18:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Felolvasó színház Ady Endre és Pilinszky János műveiből. Udvaros Dorottya estje.

 

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, nagyszínpad. Selmeczi György: Veron. Az opera szövegét Hunyady Sándor Bakaruhában című novellája nyomán írta Szőcs Géza. Bemutató előadás. Rendezte: Szabó Máté.

 

Január 22., szombat

 

10:00 – Szerelmi pincesor, Tokaj. Vince-napi szőlő- és borszentelés.

 

15:00 – Mezőkövesd, rendezvényközpont. Szerelem, szerelem – zenés műsor a magyar kultúra napja alkalmából.

 

16:30 – Tokaj, Paulay Ede Színház. A város és a magyar kultúra napja. Ünnepi beszédet mond L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Tokaji Írótábor Egyesület elnöke.

 

Január 24., hétfő

 

17:00 – Sárospatak, A Művelődés Háza. Ünnepség a magyar kultúra napja alkalmából. Köszöntőt mond Nyiri Péter, a Magyar Nyelv Múzeumának igazgatója. A rendezvényen adják át a sárospataki önkormányzat által alapított díjakat.

 

19:00 – Szerencs, Rákóczi-vár. Légy férfi! Hadházi László önálló estje.

 

Január 25., kedd

 

16:00 – Petőfi Sándor Könyvtár, Miskolc, Nagy Lajos király u. 16. Határtalan kalandozás papírszínházzal a mesék birodalmában. Jean-Luc Burger: Klára ajándéka.

 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Magyarok menni Bamako. Badár Sándor önálló stand-up estje.

 

Január 27., csütörtök

 

19:00 – Sárospatak, A Művelődés Háza és Könyvtára. Bodrogi Éva énekművész, Gyabronka József színművész, valamint Marczi Mariann zongoraművész közös műsora, Tiszta kabaré! címmel.

 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Mozart & Bon-Bon Symphonic. Műsoron: Mozart legismertebb alkotásai, hamisítatlan Bon-Bon-slágerekkel. Vezényel: Szabó Sipos Máté. Közreműködők: Miskolci Szimfonikus Zenekar, Bon-Bon együttes.

 

Január 29., szombat

 

11:00 – Miskolci Nemzeti Színház, nézőtéri társalgó. Kakaókoncert. Beavató kamarakoncert.

 

Január 30., vasárnap

 

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Újévi operettgála – a Monarchia Operett társulatának előadásában.

 

(A borítóképen: Pénteken este mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház a Veron című előadást, Selmeczi György új operáját. A rendező: Szabó Máté)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában