Ösztöndíjpályázat

2022.01.19. 21:00

Kortárs művészeti fejlesztés ösztöndíjjal

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány nyílt ösztöndíjpályázatot hirdet „Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj” elnyerésére.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock

Az alapítvány olyan diákok támogatására fókuszál, akik kifejezési médiuma a jelen kontextusába illeszkedik, reflektál korunk, környezetünk aktuális problémáira, azzal párbeszédet folytat.

 

Ez a szemlélet mind a gazdasági, tudományos, mind a művészeti hátterű diákokra egyaránt érvényes. A kortárs művészet integrálása az egyén oktatásában kiemelkedően hasznos és újszerű attitűdöket eredményezhet az egyéniségfejlődésben. A vizuális kultúrában, zenei ágazatokban és egyéb művészeti területekben rejlő nevelési, fejlesztési potenciált egyre inkább kezdik felismerni és széles körben alkalmazni.

 

Kutatási tevékenység

 

Az alkotói ösztöndíjpályázatra bármely szakterületről benyújtható pályázat. A pályázat benyújtására felsőoktatásban részt vevő 1–3. évfolyamos nappali tagozatos hallgatók jogosultak. A diákoknak vállalniuk kell, hogy az ösztöndíjas időszakban – témavezető, mentor felügyeletével – a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány keretében kutatási tevékenységet végeznek, saját területükön és egyéni hitvallásuknak megfelelően.

 

A pályázatokat február 10-ig lehet benyújtani. Akiket a bíráló testület támogatásra javasol, azokkal személyesen interjút készítenek, melyre februárban kerül sor.

 

(A borítóképen: A vizuális kultúra is középpontban van)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában