Koncertek

2022.01.02. 18:00

Harmadik újévi hangversenyt is rendez a Miskolci Szimfonikus Zenekar

A gyermekes csalá­doknak és az idősebbeknek ajánlja a délelőtti hangversenyt a zenekar. 

Hegyi Erika

Forrás: MW

A nagy érdeklődésre való tekintettel harmadik újévi hangversenyt is rendez a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A január 8-ai, szombat délelőtti koncerttel kimondottan a kisgyermekeseknek és az időseknek szeretnének kedveskedni. 

 

Hagyományos helyszínen

 

A zenekar újévi koncertjeinek időpontjai: január 7. (péntek), este 7 óra, január 8. (szombat), este 7 óra és január 8. (szombat), délelőtt fél 11. A helyszín hagyományosan a Miskolci Nemzeti Színház lesz.

 

Közreműködők: Schnöller Szabina, Erdős Péter (ének), Szinva Art (tánc), Demeniv Mihály (harmonika). Demeniv Mihályt a nagyközönség 2014-ben a közmédia Virtuózok című tehetségkutató műsorának döntőseként és különdíjasaként ismerhette meg, amelynek köszönhetően ezrek számára válhatott a harmonika zenéje elementáris élménnyé. Hihetetlenül széles repertoárját a hangszer iránti elkötelezettsége és mérhetetlen szeretete fogja össze.

 

Operaáriák, operettslágerek

 

Az esten Becze Szilvia konferál, aki a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője, a Muzsikáló reggel című műsor hangja. Vezényel Antal Mátyás, a Miskolci Szimfonikus Zenekar Bartók–Pásztory- és Prima díjas karmestere, művészeti vezetője.

 

Az elmúlt több mint egy évtized elképzelhetetlen volt a miskolci szimfonikusok újévi koncertjei nélkül. A nagyszabású gálahangversenyek műsorán népszerű polkák, operaáriák és operettslágerek szerepelnek, amelyek tolmácsolásához a műfajok legkiválóbb képviselőit hívja el az együttes Miskolcra. 2020-ban már négyszer töltötték meg a Nemzeti Színház Nagyszínházának nézőterét, egy év kihagyás után viszont ismét nagyszerű művészek lépnek színpadra.

 

Emődön is

 

A miskolci újévi hangversenyek egy kis szeletét az Emődi Művelődési Házba is elviszi a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Ez a hangverseny január 9-én, vasárnap este 6 órakor kezdődik.

 

(A borítóképen: Demeniv Mihály és Schnöller Szabina)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában