Kiállítás

2022.01.15. 16:00

Első idei tárlataikat kínálják a miskolci kiállítóhelyek

Egyéni kiállításokkal kezdődik az év. A Fimi fotókkal folytatja.

ÉM

Forrás: Horváth Fanni Johanna

A műalkotások kedvelőit január 13-án, ma délután 5-re várják az Ady Endre Művelődési Házba (Miskolc, Árpád út 4.), ahol Gondosné Szabó Éva Virágom, virágom című tárlatát rendezik. A megnyitón közreműködnek az Erkel Ferenc zeneművészeti iskola tanulói. 

 

Miénk a tér! címmel mutatja be Horváth Fanni Johanna munkáit a Fiatal Miskolci Művészek Társasága (Fimi), a Műút folyóirat és a MissionArt Galéria. A megnyitó január 14-én, pénteken lesz 18 órától Miskolcon, a Széchenyi út 14.-ben. Az alkotóról és tárlatáról ezeket a tényeket ajánlják az érdeklődők figyelmébe a szervezők: Horváth Fanni Johanna az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet képi ábrázolás szakán végzett grafika szakirányon 2020-ban. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem mesterképzésén tanul fotográfia szakon. A kiállított képek két sorozathoz tartoznak, az egyik a városban vizsgálja az ember és a természet viszonyát. A másik tájképeken keresztül mutatja be, hogyan mutatkozik meg az ember jelenléte távol a várostól. Mindkét sorozatban a természet/növényzet van főszerepben, az emberi jelenlét az általunk létrehozott rendszer/térfelosztás eszközeiben jelenik meg. 

 

Ugyancsak január 14-én nyílik a Művészetek Háza galériájában (Miskolc, Rákóczi utca 5.) Soltész Boglárka Rep(k)edés című kiállítása. Az intézmény honlapján az olvasható, hogy a jelenlévők Máger Ágnes festőművész megnyitó gondolatait hallgathatják majd meg. 

 

A január 14-i programban említést érdemel még a Femina címmel Székely Aranka alkotásaiból rendezett kiállítás, amelynek megnyitóját délután fél 5-re szervezi a József Attila Könyvtár (Miskolc, Szentpéteri kapu 95.). Ezt követően ugyanitt Múzsák a festészetben címmel vetített képes előadás kezdődik.
 

(A borítóképen: Ember és természet viszonya jelenik meg Horváth Fanni Johanna fotósorozataiban. A művésznek pénteken a MissionArt Galériában nyílik kiállítása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában