Képzőművészet

2021.12.21. 08:30

A Mazsaroff-díjra év végéig lehet jelentkezni

A határidő közelgő lejártára figyelmeztet a Miskolci Galéria, amely a díjalapítóval közösen hirdette a pályázatot.

ÉM

20210122 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Magyar Kultúra Napja alkalmából adták át a 2020.-ai Mazsaroff-díjakat. képen: Gulyás Andrea Katalin képzőművész - díjazott, Dr. Nikolaeva Marija - díjalapító

Fotó: Ádám János

December 31-ig lehet még jelentkezni a rangos elismerésnek számító díjra, amelyet 2008-ban alapított Mazsaroff Miklós festőművész özvegye, a Pro Urbe díjas dr. Nikolaeva Marija.

 

A díj célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson olyan tehetséges, fiatal képzőművészeknek, akik alkotópályájuk elején állnak, és elsősorban Miskolchoz vagy a megyéhez, illetve a régióhoz kötődnek. Az ösztöndíj mellett a mindenkori díjazott önálló kiállítás rendezésének a lehetőségéhez jut a Miskolci Galéria kamaratermében – a díj odaítélését követő évben.

 

A Mazsaroff-díj értékét növelik az eddigi díjazottak: olyan alkotók részesültek az elismerésben, akik figyelmet érdemlő szereplői a hazai képzőművészeti életnek (lásd keretes írásunkat a névsorral).

 

Olyan 21 év feletti, de 35 év alatti pályázó képzőművészek jelentkezését várják idén december 31-én éjfélig, akik családi, tanulmányi vagy szakmai téren kötődnek Miskolchoz és az annak vonzáskörzeteként értelmezhető szűkebb északkelet-magyarországi régióhoz. A díj nyertesének nevét 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján ünnepélyes díjátadó keretében hozzák nyilvánosságra. Az esemény egyben az előző évi díjazott, Gulyás Andrea Katalin kiállításának a megnyitója is.

 

(A borítóképen: Gulyás Andrea Katalin és a díjalapító, dr. Nikolaeva Marija)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában