Vári Fábián László

2021.12.14. 16:02

A kisfiú, aki itta a felnőttek szavait, és nem sokat beszélt

Kisregényét is bemutatja Vári Fábián László a kortárs irodalmat népszerűsítő sorozat vendégeként.

ÉM

A kortárs magyar irodalmat népszerűsítő sorozat idei zárórendezvényét tartják december 17-én délután 6 órától a miskolci Feledy-házban (Deák tér 3.).

 

A sorozat ötletgazdája, Kégl Ildikó író, újságíró ezúttal Vári Fábián Lászlót, a Kossuth- és József Attila-díjas kárpátaljai magyar költőt, kritikust hívta meg, akinek legújabb verseskötete – Koponyámban gyertya –, valamint kisregénye – Vásártér – adja az apropót az irodalmi találkozóhoz és beszélgetéshez. A kisregény önéletrajzi mű, s egyben korrajz, mely földrajzilag Kárpátaljára, az ugocsai Tiszaújlakra kalauzolja az olvasót, időben pedig az ötvenes-hatvanas évekbe. Egy paraszti közösségben felcseperedő kisfiú látószögéből íródott a narratíva: nem sokat beszél, de issza szülei és nagyszülei minden szavát: az ő párbeszédeikből igyekszik összerakni annak a helyi világnak a törvényeit, amelyben a magyar kulturális értékek felszámolására és az etnikai beolvasztásra irányuló hatalmi törekvések mindennaposak.

 

A közreműködők: Kardos Katalin és Balázs István előadóművész, Viola Barbara fuvolaművész és Kégl Ildikó.

 

(A borítóképen: Vári Fábián László az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztiválon, ahol a Rimay-díjat vette át)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában